Trampolinespringers De Springbokken Soest succesvol

25 maart 2018 om 11:44 Sport/sport Deel je nieuws

Op zaterdag 24 maart vond in Optisport te Soest de tweede Plaatsingswedstrijd CDE voor trampolinespringers plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Springbokken. Springers uit het district Mid-West-Mid konden zich middels deze wedstrijd, de 2e in een rij van 3, plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen, dat in juni in Ahoy Rotterdam wordt gehouden. De resultaten van de beste twee wedstrijden tellen, dus het was een spannende dag voor veel springers.
’s Ochtends sprongen alle springers – wel 175 omdat District Mid-West-West ook hun wedstrijd in Soest sprongen – hun individuele wedstrijd: 3 oefeningen van 10 sprongen – van eenvoudige basissprong bij de jongsten tot ‘Cody’s’ en ‘Rudolphs’ bij de oudsten. Springbokspringster Jewel Hendriks pakte voor de tweede achtereenvolgende keer het goud, en weet zich daarmee zeker van plaatsing voor het NK in de categorie C Jeugd Meisjes. Duncan Reijersen, een jaar lang geplaagd door blessures, verzilverde zijn rentree met een knappe tweede plaats in de C Jeugd Jongens.
’s Middags nam een groot aantal springers ook deel aan de synchroonwedstrijd: 3 oefeningen van 10 sprongen – maar dan met z’n tweeën precies gelijk. In de E Jeugd Gemengd categorie sprongen Jennifer van den Bos en Phaedra Cordia – huidig Nederlands Kampioen synchroon bij de E Pupillen -  zich samen naar het goud, wat voor hen een plek bij het NK betekent. Instappers Lize van Veen en Olivia van Middendorp pakten bij de E Instappers, de jongste categorie, zeer onverwachts het goud, waardoor deze 7- en 8-jarige meiden zich ook mogen melden in Ahoy. Op zaterdag 7 april vindt de laatste Plaatsingswedstrijd plaats in Kudelstaart – dan weten ook de andere Springbokspringers of zij zich mogen gaan voorbereiden op het NK.

 

advertentie
advertentie