Sophia en Ina Huttema: ,,Voor elk wat wils, tijdens de feestdagen hebben we zelfs champagnevlaaien.
Sophia en Ina Huttema: ,,Voor elk wat wils, tijdens de feestdagen hebben we zelfs champagnevlaaien." Jaap van den Broek

Vlaai & Zo, meer dan alleen vlaai

11 december 2019 om 12:00 Advertorial_1

SOEST In de volksmond wordt Vlaai & Zo de 'vlaaienwinkel' genoemd. Dat is niet terecht, want in de knusse zaak aan de Zuidpromenade 7a wordt veel meer verkocht dan alleen de specialiteit uit het Limburgse land. Vlaai & Zo is onder de leiding van Sophia en Ina Huttema een lunchroom geworden waar ook van een ontbijt genoten kan worden.

Peter Beijer

De steigerhouten tafels bieden ruimte aan ongeveer dertig mensen. Uit een machine klinkt het vertrouwde geluid dat hoort bij het maken van een vers kopje koffie. Het aroma van de koffiegeur komt je al tegemoet. Vlaai & Zo blijkt een prettig 'toevluchtsoord' voor mensen die even willen bijkomen van het boodschappen doen met een kopje koffie en een smakelijke traktatie uit het assortiment vlaaien uit de vitrine. Sophia en Ina Huttema zijn de gastvrouwen op de plek waar ontspanning en lekkers op een aangename manier gecombineerd worden.

HUISKAMER Sophia: ,,Toen wij een naam moesten bedenken hebben wij de naam 'De Huiskamer' overwogen. Die naam wordt echt al veel gebruikt. Het dekt volgens ons wel de lading. Onze gasten mogen zich hier thuis voelen. Even een krantje lezen, kopje koffie met wat lekkers erbij."

Ina: ,,De bushalte is hier voor de deur, het gebeurt regelmatig dat mensen 's morgens, voordat ze op de bus stappen en naar hun werk gaan eerst hier nog een bakkie halen. Sommigen nemen de koffie mee de bus in. We zijn van maandag tot en met zaterdag vanaf half negen open, dus je kan hier op tijd aanschuiven."

CREATIEF Het assortiment aan vlaaien is groot en creatief. De rijsten-, kruimel-, en kersenvlaai wachten op een koper en creatieve varianten met de smaken koffie-schuim, aarbeienbavaroise, boerenjongens, appelstrudel en boerenjongens vragen om een smaaktest. Sophia: ,,Voor de aankomende feestdagen hebben we ook een luxe vlaai met de smaak champagne. Doet het natuurlijk erg goed als toetje bij het kerstdiner of bij de koffie op oudejaarsavond."

ONTBIJT EN LUNCH Maar zoals gezegd, Vlaai & Zo is veel meer dan alleen vlaai. Voor zowel het ontbijt als de lunch heeft de zaak in het winkelcentrum Soest-Zuid genoeg mogelijkheden. Ina: ,,Tot elf uur 's morgens kunnen onze gasten een ontbijt bestellen. Voor 4,50 euro heb je een croissant met jam en/of kaas, verse jus en koffie of thee, voor 4,95 euro is er yoghurt met granola. 's Middags hebben we diverse belegde boordjes en tosti's met bijvoorbeeld brie, honing. Een pistolet of een bolletje bruin of wit met bijvoorbeeld filet americain, ossenworst of iets anders lekkers kan bij ons besteld worden."

TERRAS Vlaai & Zo biedt niet alleen gastvrijheid binnen de vier muren. De vlaaienzaak annex lunchroom beschikt ook over een terras. Sophia: ,,Zowel een winter- als zomerterras. Een heerlijk punt om even uit te blazen na bijvoorbeeld een boswandeling."

Het is overigens niet 'verplicht' om plaats te nemen bij Vlaai & Zo. Ina: ,,De bestellingen kunnen natuurlijk ook mee naar huis genomen worden. Wij pakken het broodje dan voor je in. Uiteraard kunnen de vlaaien ook voor thuis, of op kantoor besteld worden. De bestelling kan desgewenst bezorgd worden. Je kunt je favoriete vlaai bestellen in de winkel, telefonisch of via de website. Dit kan tot 11.30 uur de dag voorgaand aan de dag dat men de vlaaien wenst. Voor levering op maandag zal dit op de zaterdag voor 16.00 uur doorgegeven moeten zijn.

Vlaai & Zo, Zuidpromenade 7A, 035-6029198, info@vlaaienzo.com, www.supervlaai.nl.

advertentie
advertentie