Leerlingen van een van de cursussen voor kids.
Leerlingen van een van de cursussen voor kids. Hans Lebbe

Open dag Idea op 7 september

5 september 2019 om 09:45 Kunst

SOEST Idea trapt op zaterdag 7 september af voor een nieuw seizoen. Dat gebeurt tijdens de Open Dag, van 11.00 tot 15.00 uur in het complex aan de Willaertstraat 49.

Kinderen kunnen ontdekken wat ze leuk vinden bij inloopworkshops Circusles, Musical, Kinderatelier, Striptekenen en Haken & Breien. In de dansstudio zijn er dansworkshops, van Dreumesdans tot Streetdance. De bibliotheek houdt een speurtocht door het gebouw.

COPD Ook voor volwassenen is er volop gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van Kunstencentrum en Volksuniversiteit Idea. Er zijn yoga- en pilateslessen en speciaal voor mensen met Parkinson, COPD, reuma of MS is er een open les van de nieuwe cursus Dans wat je kan.

Docenten geven informatie over hun workshop of cursus, zoals fotografie, diverse schildercursussen en de talen Frans en Spaans. Cursisten Edelsmeden en Boetseren & Keramiek laten zien wat ze maken en bezoekers kunnen zelf ook uitproberen. Inschrijven is de hele dag mogelijk.

Theater Idea ontvangt naast bekende artiesten als Sara Kroos en Viggo Waas ook talenten als De Fransse Eijkkel en Jim van der Zee. Familievoorstellingen: De Gruffalo, Klets kindercabaret en de verrassende show van Steven Kazan. Tijdens de Open Dag kunnen kaarten gekocht worden.

Wie een Standaard- of Plusabonnement afsluit, krijgt 10 euro korting. In de bieb zijn er rondleidingen, informatie over apps en een boekverkoop. Wie zich graag laat verrassen kan op Blind Date met een boek.

advertentie
advertentie