v.l.n.r. Susanne Weijers, Terra Brehler, Ilse Wolkenfelt
v.l.n.r. Susanne Weijers, Terra Brehler, Ilse Wolkenfelt Arianne Middendorp

Groot succes Trampolinespringers De Springbokken Soest bij eerste wedstrijd

30 september 2018 om 20:15 Sport/sport Deel je nieuws

Het was weer een spannende zaterdag op 29 september in de Rusheuvel in Oss. Daar streden 19 springers en springsters van De Springbokken Soest/GymXL om de eerste prijzen in de 1e en 2e Divisie van het nationale trampolinespringen. Dit was de eerste wedstrijd van vijf waarmee men zich kan plaatsen voor de NK’s in december en juni 2019. Omdat de hele wedstrijdstructuur in dit nieuwe seizoen is aangepast, was het gissen naar de sterkte van de competitie.

Het was duidelijk dat De Springbokken goed met de spanning om konden gaan! Maar liefst 15 springers behaalden de finale (70% van elke categorie) en er werden 10 medailles terug naar huis meegenomen.

Bijzonder was de prestatie van de 2e Divisie Senior Dames, waar het gehele podium was bezet door Springbokken dames Terra Brehler (1e), Susanne Weijers (2e) en Ilse Wolkenfelt (3e). GymXL-springster Yerusha Messelink won met overmacht de 2e Divisie Jeugd II Meisjes.

De volgende wedstrijd voor deze 1e en 2e Divisiespringers is op 27 oktober in de eigen sporthal in Soest.