De klanten vinden het wachten meer dan waard.
De klanten vinden het wachten meer dan waard. Melissa Blauwendraat

In de rij bij bakkerij Hendricksen; weer volop oliebollen in de Laanstraat

27 december 2019 om 09:32 Advertorial_7

BAARN Nog even en ze staan bij Banketbakkerij Hendricksen weer volop oliebollen te bakken. De voorbereidingen beginnen bij banketbakker Ronald direct na de zomervakantie. Een sport. Van het verbeteren van het recept tot het tellen van de tentstokken.

Melissa Blauwendraat

PERFECTE OLIEBOL ,,Of de perfecte oliebol bestaat? Nee, dat geloof ik niet. Maar streven naar perfectie doen we zeker. Innoveren is daar een groot onderdeel van. We bakken al jaren volgens een authentiek en geheim recept. Af en toe veranderen we iets of voegen we iets toe. Dit gaat om kleine dingen. Na de zomer starten we met de voorbereidingen. Het bestellen van de ingrediënten, zorgen dat de tent compleet is, alle materialen voor de bakstraat klaarmaken."

Ronald van Rooijen is sinds 2005 eigenaar van Banketbakkerij Hendricksen. Ronald legt uit: ,,Het gaat niet alleen om het beslag, maar ook om de manier van bakken. De combinatie van verschillende soorten olie is bijvoorbeeld ook belangrijk. Op een bepaalde temperatuur schroeit de oliebol snel dicht, waardoor je een krokante buitenkant krijgt en een zachte binnenkant. Met bijkomend voordeel dat de oliebol niet vet is."

BAKSTRAAT De komende weken dromen Ronald en zijn team oliebollen. ,,Het hele team zet deze laatste weken van het jaar een tandje erbij, 6 dagen werken, nachten lang bakken. Het is hard werken, maar ook een gezellige periode. 's Nachts even een praatje maken met jongelui die net uit de kroeg komen, of een vroege vogel die toevallig langs loopt. Vanaf vrijdag 27 december staat we bijna non-stop buiten te bakken in onze bakstraat. Door deze innovatieve manier van werken kunnen we op volle toeren en als alles meezit 2000 stuks per uur bakken. Op sommige momenten staat er zelfs een rij, dat vind ik echt fantastisch om te zien. Zelfs in januari krijg ik nog te horen hoe lekker de oliebollen waren."

APPELBEIGNETS Naast oliebollen zijn er natuurlijk ook appelbeignets en appelflappen. En wat dacht u van de Baarnsche kogels of de Sneeuwbal, een oliebol gevuld met slagroom en gele room. Of een mooi opgemaakt Nieuwjaarstaartje versierd met klokjes. Ook Bij Jumbo den Blanken in de Laanstraat kunt u terecht voor al deze lekkernijen.


Een aantal tips van Ronald: ,,Laat de oliebollen niet in een dichte zak zitten, maar leg ze op een schaal. Zo voorkom je dat ze zacht worden. Omdat ze vers gebakken worden kunt u de beignets en flappen best een paar dagen bewaren."


Banketbakkerij Hendricksen
Nieuwstraat 34, 3743 BL Baarn
035-5412162
www.banket-hendricksen.nl

advertentie
advertentie