De Herderstocht beleeft dit jaar de tiende editie.
De Herderstocht beleeft dit jaar de tiende editie. Jaap van den Broek

Herderstocht Soest dit jaar op 17 december

28 november 2022 om 19:45 Activiteiten

SOEST Scenes met bijbelse personages, waarin het kerstverhaal op een moderne manier verteld wordt. Dat is de rode draad in de Herderstocht die na twee jaar weer kan worden gehouden. Dat gebeurt op zaterdag 17 december, vanuit Cabrio.

Corona dwarsboomde vorig jaar en in 2020 het kerstevenement dat nu in de Soester bossen voor de tiende keer kan worden gehouden. Start en finish liggen ook dit keer weer in openluchttheater Cabrio dat toegankelijk is vanaf de Soesterbergsestraat.

LICHTJES Vandaar is een route uitgezet die wordt gemarkeerd door duizenden lichtjes en die de bezoekers langs de twaalf scenes zal leiden. De deelnemers gaan in kleine groepjes op pad. Om de zeven minuten vertrekt een groep, zodat niemand elkaar in de weg loopt en iedereen alles kan zien en horen. Langs de route staan onder andere de drie wijzen, profeten, engelen, de herberg, vluchtelingen en natuurlijk een stal.

De magie van de lichtjes, de rust en de kracht van het donkere bos en het verhaal zelf maakt de herderstocht bijzonder

RUST EN KRACHT ,,Eindelijk kunnen we weer de herderstocht organiseren zoals we dat altijd al hebben gedaan”, zegt Dennis ter Beek namens de organisatie. ,,De magie van alle waxinelichtjes langs de route in het bos, de rust en de kracht van het donkere bos en het verhaal zelf maakt de herderstocht zo bijzonder. Wij zijn blij dat het er straks allemaal weer is.”

VOORVERKOOP De eerste groep vertrekt op 17 december om 17.30 uur. De vertrektijden per deelnemer worden op de tickets vermeld. Die zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Christelijke boekhandel De Fakkel aan de Soesterbergsestraat. Kosten: 4-12 jaar 1,00 euro, vanaf 13 jaar 5,00 euro per kaartje. De tocht is minder geschikt voor rollators en rolstoelen. In Cabrio worden die avond etenswaren en drinken verkocht.

advertentie
advertentie