De dames van MHC Soest geven de moed niet op en dichten zichzelf titelkansen toe.
De dames van MHC Soest geven de moed niet op en dichten zichzelf titelkansen toe. Archief BDUmedia/Ronald Kersten

Hockeyteams MHC Soest loeren omhoog

6 maart 2020 om 12:02 Hockey

SOEST Komend weekeinde hervatten de hockeyteams de competitie. Voor MHC Soest zijn er genoeg uitdagingen. De heren staan laatste en gaan er alles aan doen om zich te handhaven. De damesploeg is weer helemaal compleet en loert stiekem nog op de titel.

Peter Pos

Drie keer speelde de herenploeg van MHC Soest gelijk. Gewonnen werd er nog niet. Toch is er nog niet veel aan de hand. Slechts één ploeg degradeert uit deze derde klasse. Zwaluwen en Zeewolde hebben maar twee punten meer dan Soest. Die achterstand kan zondag al goedgemaakt worden.
,,We beginnen tegen Strawberries en die ploeg staat ook laag'', weet trainer Bartel Berkhout. ,,Thuis speelden we 0-0 tegen ze. Ik zie wel kansen tegen ze. Of we er daadwerkelijk klaar voor zijn, dan weten we zondag pas."

HOOFDEN LEEG GEMAAKT Berkhout gaf zijn ploeg in december rust om de hoofden leeg te maken. Daarna werkte hij rustig toe naar de tweede competitiehelft. ,,Sinds twee weken trainen we weer volle bak. We hebben een smalle groep van veertien spelers. We hebben geprobeerd om er nog spelers bij te halen. Dat is niet zo makkelijk. Je moet toch instappen in een bestaande groep en ook nog eens waarbij het sportief tegenzit. Gelukkig kunnen we gebruik maken van jongens uit de A1 die ons op toerbeurt komen versterken."
,,Cruciaal voor ons zijn de wedstrijden in april. Dan krijgen we Zeewolde en Zwaluwen achter elkaar. Dan gaat het er echt om en kunnen we een goede stap richting handhaving zetten."
DAMES Bij de damesploeg is de situatie compleet anders. Met zestien punten uit elf wedstrijden staat de ploeg van Robert Jan Boterman in de middenmoot van hun tweede klasse. De achterstand op koploper Castricum is negen punten. ,,Dat is veel, maar zeker niet onoverkomelijk'', beweert Boterman. ,,Zij spelen nog een paar uitwedstrijden waarvan ik nog maar moet zien of ze daar gaan winnen. Die hebben wij al gehad."
Bij Soest is Floor Joosten weer fit en in de wedstrijden waarin zij een koppel vormde met Nina de Ruig ging het vaak goed. Boterman: ,,Ik denk dat Floor en Nina maar een wedstrijd of zes samen in het veld gestaan hebben. Je ziet dat de rest zich aan hen optrekt. Zij zijn nu beiden weer fit en dat scheelt enorm. We kunnen best nog een opmars maken."
Een plek in de top-3 is nog altijd het doel. ,,Dat hebben we ook allemaal uitgesproken en daar gaan we ook vol voor. In de winterperiode zijn we met een groot deel van het team de zaal in gegaan. De speelsters die met blessures zaten hebben hun rust gekregen. We hebben een lekker brede groep. Daar ben ik blij mee." Alleen Kiki Vlastuin en Juul Godding zitten nog in de lappenmand.
NOG NIET BESLIST Ook de dames beginnen met een 'uitbeurt' tegen Strawberries. ,,Thuis wonnen we dik van ze. Ik hoop op hetzelfde resultaat. Als wij de eerste drie duels goed doorkomen, dan is het niet onmogelijk dat we nog eerste worden. Castricum moet bovendien bij ons op bezoek in Soest. Het is nog lang niet beslist."

advertentie
advertentie