Afbeelding
Eempers

AGAVS hervat trainingen

Corona

SOESTERBERG Dat ze het gemist hadden bleek wel uit de opkomst voor de eerste training sinds het stopzetten ervan door het coronavirus. Zo’n vijftig jongens en meisjes waren op het hervatten van de training van volleybalvereniging AGAVS afgekomen. Op het veld achter Kontakt der Kontinenten spatte het plezier ervan af. ,,Je kon merken dat ze het met elkaar sporten gemist hadden. Het was alleen maar positief positief,” zegt voorzitter Toon van Mil. ,,Bij de 13- tot 18-jarigen hadden we niet één afzegging; dat zegt toch wel wat.”

Jan van Steendelaar

Anderhalve maand geleden kwam er abrupt een eind aan het samen sporten. Coronaregels maakten het onmogelijk om aan de regel van anderhalve meter afstand te voldoen. Nu de time-out is opgeheven, kunnen de jeugdteams weer het veld op. Voor de senioren is 1 juni de datum waarop het allemaal weer begint. De competitie kan op z’n vroegst vanaf 1 september van start.

De eerste training van AGAVS onder begeleiding werd in twee groepen afgewerkt: voor de jeugd tot 12 jaar en de ouderen tot 18 jaar. Voor het bestuur was het een puzzel om dit organisatorisch rond te krijgen, ,,want er zitten heel veel spelregels aan vast waar we ons aan moeten houden,” zegt Van Mil. ,,Maar het is ons gelukt en er kan weer gevolleybald worden.”

Hij twijfelt er niet aan dat iedereen zich aan de regels zal houden, ,,want doen we dat niet, dan is niet alleen de kans groot dat er een nieuw verbod komt maar ook brengen we daarmee elkaars gezondheid in gevaar.” Tot 1 september kunnen de volleyballers op het veld terecht, daarna hopen ze weer ,in het echt’ te kunnen spelen als de competitie mag beginnen.

advertentie