Alma Wolthuis (links) en Betty Krook zorgen allebei voor hun man. Vandaag schuiven ze aan voor een verwenlunch.
Alma Wolthuis (links) en Betty Krook zorgen allebei voor hun man. Vandaag schuiven ze aan voor een verwenlunch. Eigen foto

Mantelzorgers in Soest even zelf verzorgd

6 juni 2023 om 19:30 Zorg

SOEST Mantelzorg Café Soest zet woensdag ter ere van het 5-jarig bestaan 25 mantelzorgers in het zonnetje met een verwenlunch. Onder hen Alma Wolthuis en Betty Krook, die allebei al jarenlang zorgen voor hun echtgenoot.

De tuin van Alma Wolthuis (67) staat prachtig in bloei. Paarse en roze bloemen deinen kalm in de wind, maar eigenlijk, geeft Wolthuis toe, groeit haar tuin haar boven het hoofd. „Ik heb eigenlijk helemaal geen tijd om alles te onderhouden”, vertelt ze in een vrij uurtje vanaf haar tuinbank. „Het mantelzorgen is hard werken en ik vraag veel van mezelf. Er is eigenlijk geen avond waarop ik vóór middernacht in bed lig.”

De man van Betty Krook (74) woont inmiddels niet meer thuis, maar zijn verhuizing betekende allerminst dat ze gestopt is met zorgen. Dertien jaar geleden kreeg Hans (83) te horen dat hij Alzheimer heeft, waarna Krook hem acht jaar lang thuis verzorgd heeft. „Maar ook nu hij al zo’n vijf jaar in het verpleeghuis zit, laat ik het zorgen niet los. Dat kan niet.

In de Soester Courant van woensdag 7 juni vertellen Alma en Betty hun verhaal.

Yara Hooglugt
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie