De themamiddag van Mantelzorg Café wordt gehouden bij Artishock.
De themamiddag van Mantelzorg Café wordt gehouden bij Artishock. Amanda Minkema

Mantelzorgcafé Soest over mentale weerbaarheid

28 juni 2021 om 14:00 Zorg

SOEST In een themamiddag over mentale weerbaarheid wil Mantelzorg Café mantelzorgers helpen. Het gaat onder meer om het herkennen van signalen en meer in balans komen.

,,Wanneer het zorgen je te veel wordt. Wanneer het lijkt of het leven alleen nog maar uit zorgen of uit zorgen maken bestaat en de mantelzorg je behoorlijk zwaar valt. Dan heb je hulp nodig”, aldus Amanda Minkema van Mantelzorg Café. ,,We praten met elkaar over hoe we de signalen kunnen herkennen en hoe we meer in balans met onszelf kunnen komen. We delen onze ervaringen en bespreken met elkaar hoe we mentaal weerbaarder kunnen worden om te voorkomen dat we overbelast raken.

Het gevoel alleen nog maar te moeten, merken dat je eigenlijk veel van jezelf opzij zet, niet goed meer kunnen ontspannen, een beetje de weg kwijt zijn, de zorgen groeien je boven het hoofd. Minikema: ,,Als je dit herkent, dreigt overbelasting. De situatie zelf is vaak niet te veranderen, wel hoe je ermee om kunt gaan. Kom met andere mantelzorgers, die precies weten hoe het voelt, praten over mentale weerbaarheid.”

AANMELDEN De bijeenkomst is op woensdag 7 juli, van 13.00 tot 15.00 uur in Artishock aan de Steenhoffstraat 46a. Deelname is gratis. Aanmelden is nog noodzakelijk. Dat kan via amanda@havecourage.nl of door te bellen naar 06-53 79 05 98.

advertentie
advertentie