De zorg voor iemand delen kan overbelasting voorkomen.
De zorg voor iemand delen kan overbelasting voorkomen. Stockfoto

Mantelzorg Café Soest: ‘Samen zorgen door zorg te delen’

27 februari 2024 om 19:30 Zorg

SOEST Mantelzorg Café Soest gaat op woensdag 6 maart over het thema ‘Samen zorgen door zorg te delen’. Het belang van het delen van de zorg voor iemand is van groot belang, dat zal worden besproken.

Als de zorg voor de naaste alle tijd en aandacht van iemand vragen, loopt de mantelzorger het risico overbelast te raken. Met wie en welke zorgtaken je zou kunnen delen? Deze twee vragen, of beter; de antwoorden er op, zijn essentieel hierin.

EIGEN NETWERK

Coördinator van het Mantelzorg Café, Amanda Minkema, gaat met de bezoekers in gesprek over het belang van delen van zorg, hoe iemand beter voor zichzelf kunt zorgen door de zorg te delen, met welke mensen uit de eigen netwerk de zorg zou kunnen worden gedeeld, welke hulp men nodig heeft en over welke zorgtaken gedeeld zouden kunnen worden, zodat de mantelzorger de zorg voor een ander langer volhoudt.

OVERBELAST

Mantelzorgers zorgen voor hun naaste uit liefde en toewijding. Ze vinden het misschien zelfs vanzelfsprekend om die zorg te verlenen. Maar daarin schuilt ook het gevaar. Als die zorg al hun tijd en aandacht kost, kan het zijn dat ze niet meer aan henzelf toekomen. Dat ze geen tijd over hebben om op te laden. En het is bekend: wie niet kan ontspannen, raakt op den duur overbelast.

AANMELDEN

Alzheimer Café op 6 maart is van 13.00 tot 15.00 uur in het gebouw van Artishock aan de Steenhoffstraat 46A. Deelname is gratis, aanmelden is wel gewenst: info@mantelzorgcafesoest.nl of bellen/appen naar 06-53790598.

advertentie
advertentie