Kees Rigter op zijn racefiets. Wielrennen is zijn passie.
Kees Rigter op zijn racefiets. Wielrennen is zijn passie. Eigen foto

Kees Rigter, van wielrennende advertentieverkoper tot succesvol makelaar

1 juni 2023 om 10:00 Zakelijk

SOEST/BAARN Het levensverhaal van de Baarnse makelaar Kees Rigter, voor deze krant deels opgetekend tijdens een gesprek in zijn fraaie kantoor aan de Eemnesserweg, kan zo verfilmd worden. De bouwkundig ingenieur, talentvol op de racefiets, die op zijn 29ste een succesvol advertentiebedrijf verkoopt om makelaar te worden en ook zijn eigen uitgeverij, het succesvolle merk Qualis, lanceert. 

,,Ik studeerde in 1981 af als bouwkundig ingenieur, precies in een tijd dat de banen niet voor het oprapen lagen”, trapt Kees zijn verhaal af. ,,Ik werkte als advertentieverkoper. In Amsterdam bij winkeliers naar binnen stappen, die een paar dagen daarvoor een collega van mij al hadden weggestuurd. Tot tien keer toe werd ik ook de deur gewezen en besloot ik dat ik het anders moest aanpakken. Ik veranderde mijn intro zodat ik wel mijn verhaal kon doen en verkocht al snel bovengemiddeld. Die ervaring heb ik altijd meegedragen; verkopen is veel meer dan vragen of men interesse heeft.”

COMMERCIE

Gevoel voor commercie en innovatie kan de Baarnaar niet ontzegd worden. Na een jaar advertentieverkoop, bedacht hij, op zijn 24e, een roze beroepenindex met plakstrip als bijlage bij de telefoongids. Deze formule groeide uit tot de roze bladzijden voorin elk telefoonboek. Na drie jaar had hij ruim 120 verkopers in dienst en stonden de magazijnen van drukkerij Bosch en Keuning vol met torenhoge roze papierrollen.

,,Op mijn 29e verkocht ik mijn deel van het bedrijf aan mijn compagnon en besloot iets te doen met mijn opleiding bouwkunde. Mijn droom was om een huis te hebben waarin ik mijn oude Magirus Deutz legerbus kon opknappen. Ik vond de perfecte plek in een oud Koetshuis op de Leestraat, waar ik de bus verbouwde en er half Europa mee heb afgereisd. Daarna volgde ik een makelaarsstudie en werd ik op mijn 35e makelaar.”

WIELRENNEN

Kees heeft een passie voor wielrennen. De makelaar reed ooit bij de topamateurs met latere Tourrenners Erik Breukink en Steven Rooks. ,,Mijn vrienden waren wielrenners en die gaan op vakantie trainen voor de prestatie en pas daarna denken aan feestvieren. Het was een apart soort leven, anders dan dat van anderen. Ik leerde dat inzet en doorzettingsvermogen beloond worden, zowel in de sport als in het ondernemerschap. Het trainen in de stromende regen in januari en pas presteren tijdens de koersen in het voorjaar en de zomer, is vergelijkbaar met het volhouden tijdens moeilijke tijden in het zakenleven.”

Met Qualis verovert Kees de exclusieve wereld van luxe villa’s in Nederland. Om het kwaliteitslabel te verdienen, moeten Qualis-makelaars aan specifieke regels voldoen. Inmiddels heeft Qualis elke regio gedekt, waardoor er een nationale organisatie van zo’n 50 makelaars is ontstaan met gezamenlijke online marketing en het luxe Qualis Magazine.

TOEKOMST

Op zijn 62e kijkt Kees met meer dan een schuin oog naar de toekomst. ,,De komende jaren wil ik de geschikte kandidaat vinden om in het kantoor te participeren. Ik ben op zoek naar en in gesprek met jonge talenten met ondernemersgeest. Ik loop over van energie en ben van plan nog vele jaren te blijven werken, met een vooruitzicht van minstens vijf jaar.”

Rigter Makelaars
Eemnesserweg 10
www.rigter.nl
info@rigter.nl

035-5415000

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie