Arianne Schimmel (sportgroep Parkinson) en psychosomatisch therapeut Bas van Baaden.
Arianne Schimmel (sportgroep Parkinson) en psychosomatisch therapeut Bas van Baaden. Peter Beijer

Fysiotherapie Soestdijk breidt specialismen nog verder uit

14 september 2022 om 09:00 Zakelijk

PARKINSON Arianne heeft, samen met collega Jason van der Weerd, een sport- en bewegingsgroep opgezet voor mensen die kampen met de ziekte Parkinson. Zij vertelt: ,,Parkinson is een nare ziekte die ervoor zorgt dat je trager in beweging komt en stijver wordt. Met onze sportgroep richten wij ons op het vergroten van de bewegingen om zo het bewegingspatroon te normaliseren. Deze vorm van bewegen leidt tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. We zijn 10 augustus gestart met twee groepen die elk wekelijks, onder onze begeleiding een uur lang sporten. Wij hebben nog plek, dus schroom niet en sluit je aan.”

SOEST Fysiotherapie Soestdijk is een praktijk met een duidelijk doel: mensen verder helpen in het leven. De praktijk, gevestigd in de voormalige Mariaschool op de hoek van de Nieuwstraat en de Koninginnelaan, heeft daarvoor diverse specialisten. In dit artikel de schijnwerpers op twee van die professionals: Arianne Schimmel en de sinds kort in dienst getreden Bas van Baaden.

PSYCHOSOMATISCH Bas van Baaden is sinds kort toegetreden tot het team specialisten van Fysiotherapie Soestdijk. ,,Als psychosomatisch fysiotherapeut behandel ik klachten die samenhangen met spanning of stress waarvoor geen directe, lichamelijke oorzaak gevonden kan worden. In dit soort situaties kan de hulp van een psychosomatisch fysiotherapeut een groot verschil maken.

Psychosomatische klachten zijn bijvoorbeeld: vermoeidheid, (onbegrepen) pijnklachten, duizeligheid en hoofdpijn, maar ook spier- en gewrichtspijn, benauwdheid, hartkloppingen of druk op de borst. Bij deze klachten is het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid vaak verstoord. Ik help de cliënt om dit evenwicht te herstellen, onder andere door middel van oefeningen maar ook door een gesprek de oorzaken van de problemen te achterhalen.”

AANMELDEN Aanmelden en informatie: telefoon 035 - 601 38 14 e-mail receptie@fysiotherapiesoestdijk.nl. Website www.fysiotherapie-soestdijk.nl

(Dit artikel is aangeboden door Fysiotherapie Soestdijk)

advertentie
advertentie