Wim (rechts) en Marga de Ruijter gaan de bridgestrijd aan met hun opponenten.
Wim (rechts) en Marga de Ruijter gaan de bridgestrijd aan met hun opponenten. Peter Beijer

‘Bridge is echt een leuke sport’

7 september 2022 om 09:00 Zakelijk

De Willemien aan de Soesterbergsestraat in Soest-Zuid heeft een duidelijke buurtfunctie. Bridge Soest is regelmatig te gast in het zalencentrum dat voorheen bekend stond als ‘de Rank’. Bestuurslid Armand Trippaers ziet met genoegen dat het uitdagende kaartspel aan populariteit wint. ,,Wij helpen starters op weg met een cursus. Tachtig mensen hebben aan de laatste cursus meegedaan, de helft daarvan is lid geworden.” 

SOEST Wim en Marga de Ruijter spelen al veertig jaar bridge. Het stel is, zoals ze zelf zeggen, ‘superenthousiast’ over het strategische kaartspel. ,,Voor het leggen van contacten kan ik het iedereen aanbevelen.” 

LEUKE VRIENDEN Een cursus hebben de krasse zeventigers Wim en Marga niet meer nodig. ,,Wij hebben bridge geleerd via een AVRO-cursus op televisie”, weet Wim te vertellen. ,,Het is echt een leuke sport waar zoveel in zit. We hebben op vakantie in Spanje een paar ontmoet dat ook bridge speelt. Zo hebben we er leuke vrienden aan overgehouden.”

Wim en Marga doen deze middag mee aan de zomercompetitie van Bridge Soest, de Soester bridgevereniging die is ontstaan door de fusie van Schoon Slem, Bridgeclub Soest en Bridgeclub Eemland. Wim legt uit wat het spel zo interessant maakt: ,,Tijdens elk spel probeer je een brug te slaan naar je partner. Je moet je echter ook verdiepen in je tegenstander: wat is die van plan, en hoe kan ik dat verijdelen? Je moet een taal leren, de bridgetaal.”

Bridge een elitair spel? Welnee, kijk om je heen. Onze bridgers zijn een doorsnee van de samenleving

DOELGROEP Armand Trippaers: ,,Bridge is een ideaal spel voor 55-plussers. Dat is een doelgroep die wat meer vrije tijd krijgt en andere mensen wil ontmoeten. Een elitair spel? Ach welnee, kijk om je heen. Onze bridgers zijn een doorsnee van de samenleving. 

CURSUS De cursus voor starters gaat volgende week van start. Trippaers: ,,De cursus bestaat uit vijftien lessen, een theorie- en werkboek en oefenspellen. Daarnaast is de cursist aspirant-lid van onze vereniging. Dat betekent dat je het clubmagazine van onze vereniging ontvangt en het magazine van de bridgebond. De kosten van de beginnerscursus bedragen € 120,00.” 

AANMELDEN Aanmelden kan via telefoon 06-51113908 of via https://24012.bridge.nl/

advertentie
advertentie