José Andriessen. ,,Kleine stapjes in de goede richting, dat is veel gezonder.”
José Andriessen. ,,Kleine stapjes in de goede richting, dat is veel gezonder.” José Andriessen

José Andriessen weet het zeker: gezonder leven begint met kleine stapjes

19 mei 2022 om 09:00 Zakelijk

SOEST De zomer komt eraan. Als ik in dat badpak wil, moet ik nú drastisch afvallen! Niet doen, zegt voeding- en leefstijlcoach José Andriessen. ,,Kleine stapjes in de goede richting, dat is veel gezonder.”

Iedereen kent ze, de crashdiëten met shakes en pillen voor het ideale figuur. Dat lijkt aantrekkelijk, maar José Andriessen weet beter. ,,Voor je het weet ben een jojo en daar word je echt niet gelukkig van. En ook niet gezonder. Want gezond leven is meer dan alleen op je gewicht letten. Beweeg je wel voldoende? Slaap je goed? Geef je je geest genoeg ontspanning? Dat zijn de ‘knoppen’ naast gezonde voeding waar ik samen met mijn cliënten aan wil draaien. Gezond leven is een totaalpakket van kleine stapjes in de goede richting.”

Wie met overgewicht bij José aanklopt, wordt dus niet geconfronteerd met hoogdravende doelstellingen. Geleidelijkheid geeft de beste resultaten. ,,Als iemand 101 kilo weegt en twintig kilo wil afvallen, zeg ik: ‘Probeer eerst eens onder de 100 te komen’. Door die kleine overwinning op jezelf komen al gelukstofjes vrij. Daarna bekijken we wat voor die persoon de beste manier is om de rest van zijn of haar leven gezonder te zijn. Want dat is waar het om draait: zorgen dat je het risico op hart- en vaatziekten en diabetes zoveel mogelijk beperkt. Het is een kwestie van de juiste mind-set en die moet groeien.”

Een gratis kennismakingsgesprek of proefles power-walking? Informatie over vergoeding door de zorgverzekering? José Andriessen staat voor alle vragen open.

Meer informatie op https://www.andriessenvlc.nl/ of telefoonnummer: 06-40110500.

Christine Schut
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie