Fleur Huisman: ,,Ik heb het bij LifeCity naar mijn zin, dat weet ik wél."
Fleur Huisman: ,,Ik heb het bij LifeCity naar mijn zin, dat weet ik wél." LifeCity Baarn

Fleur Huisman van LifeCity Baarn weet wat vechten voor je gezondheid betekent

Zakelijk

BAARN Natuurlijk heeft Fleur Huisman wel eens haar moeilijke momenten. De 22-jarige fitnesscoach is diabetespatiënt en kreeg te maken met long-covid. Het is een gemene combinatie. ,,Maar daar laat ik me niet zomaar door tegenhouden.”

Fitnesscentrum LifeCity Baarn helpt zijn leden bij het bereiken van een gezonde leefstijl. Echt vakmanschap, goede service, een sfeer waar iedereen zich thuis voelt én waar persoonlijke doelstellingen worden nagestreefd, daar werken ze elke dag weer keihard aan. En met succes. LifeCity wordt druk bezocht. Door jong en oud. Superfit of zoekend naar de juiste balans tussen lichaam en geest. 

Fleur Huisman is het wandelende bewijs dat je niet bij tegenslag in een hoekje moet gaan zitten treuren. ,,Zo zit ik tenminste niet in elkaar. En ik probeer dat over te brengen op de mensen die ik bij LifeCity begeleid. Ook al gaat het niet altijd vanzelf, je moet toch blijven proberen sterker en fitter te worden en je doelen te halen. Dat geldt voor mij, als diabetespatiënt met een insulinepompje, maar het geldt net zo goed voor ieder ander met lichamelijke klachten. Of voor mensen die gewoon al op leeftijd zijn en het gewoon hard nodig hebben om lekker te bewegen.”

EIGEN ERVARING Het is ook weer niet zo, haast Fleur erbij te zeggen, dat zij denkt de wijsheid in pacht te hebben. Fitnesstraining is maatwerk, ieder mens steekt anders in elkaar. Mar soms is het delen van ervaringen goed. ,,Als mensen aangeven dat ze er iets aan hebben, vertel ik wel eens over mijn long-covid verhaal. Ik had nooit gedacht dat ik het zou krijgen, maar het gebeurde wel. Ik was moe, belandde in een sleur omdat ik nergens naartoe kon. Dat was allemaal niet leuk, maar toch wilde ik er niet aan toegeven. Ik heb een revalidatietraject doorlopen en nu geef ik weer training aan anderen. In het begin was mijn lichaam daar misschien nog niet helemaal aan toe, maar mijn hoofd wel. Ik wilde zó graag weer fit worden, zo graag weer sporten. Dat is de boodschap die ik anderen mee kan geven. Uit eigen ervaring.”

PATATJE ETEN Fit worden en blijven is ook een kwestie van logisch nadenken, weet Fleur. ,,Gezond leven draait voor tachtig procent om gezonde voeding. Je kunt keihard trainen en daarna een patatje eten omdat je dat dan wel kan hebben, maar zo werkt het niet. Je moet verstandig met voeding omgaan. Daar praat ik heel graag met de mensen over die bij ons trainen. Om ze tips te geven over voeding en trainingsschema’s die bij hen het best passen. Ik krijg daar zelf ook weer energie van. Ik vind het gewoon heel erg leuk om op deze manier met mensen om te gaan. Ze iets meegeven van wat ik over het vak heb geleerd. En dan het liefste zien dat ze er mee aan de slag gaan en er ook echt fitter van worden. Daar krijg ik bij LifeCity de ruimte voor en dat vind ik heel fijn. En natuurlijk wil ik graag nog doorgroeien. Al weet ik nu nog niet precies in welke richting. Ik heb het bij LifeCity naar mijn zin, dat weet ik wél.”

Meer info: https://www.lifecity.nl/ of telefoon 035 541 2674.

advertentie