Afbeelding
PCBO Baarn-Soest

Draag bij aan geluksmomenten op PCBO-scholen

27 oktober 2021 om 11:00 Zakelijk

SOEST Voor de klas staan, kennis delen, onderdeel uitmaken van het groeiproces dat kinderen meemaken. De PCBO (Protestants Christelijk Basisonderwijs) in Soest-Soesterberg-Baarn zoekt gemotiveerde leerkrachten. Zowel afgestudeerde leerkrachten als zij-instromers zijn van harte welkom om te solliciteren. 

Diana van Vulpen is sinds kort directeur van PCBO Soest-Baarn. Met enthousiasme vertelt zij over het vak van leerkracht. ,,Het is geweldig om dit vak uit te mogen oefenen. Je maakt deel uit van de reis die een kind maakt naar zijn pubertijd. Je doet ertoe, want jij zorgt voor kennis, vertelt mooie verhalen en maakt herinneringen.”

HART VOOR ONDERWIJS De schaarste in de personeelsmarkt is ook in het onderwijs voelbaar. Dat is zorgelijk maar niet onoverkomelijk. Want volgens Diana is er in het land genoeg onderwijstalent dat graag voor de klas wil staan. ,,Ik denk aan mensen die hart hebben voor het onderwijs en in een energieke omgeving willen werken. Dat zijn mensen die we van harte uitnodigen om in gesprek te gaan. We hebben een diversiteit aan scholen in Soest, Soesterberg en Baarn. We kunnen een match vinden die past bij jouw ontwikkeling en stijl van onderwijs geven.

De directeur benadrukt dat ook mensen uit andere beroepsgroepen de onderwijshandschoen mogen oppakken. ,,Zij-instromers zijn van harte welkom. Zij kunnen veel toegevoegde waarde leveren vanuit levenservaring en expertise op hun vakgebied. Juist de diversiteit, met verschillende achtergronden en mensen die kunnen vertellen vanuit hun eigen ervaring is enorm verrijkend voor een kind.

BEPALEND Mirjam Ouderdorp, directeur van de Soester Insingerschool kan vertellen vanuit de praktijk. ,,Het fijne van onderwijs geven is de bepalende factor die je in de ontwikkeling van een kind kan zijn. In plaats van faalangst kweken we zelfvertrouwen. Je mag fouten maken, daar leer je van. Op de basisschool ervaar je geluksmomenten. Wij geven gelukslessen met behulp van een gelukskoffer. We leren kinderen dankbaar te zijn voor dingen die je kan en op een op positieve manier naar het leven te kijken.

Wij werken met een team dat voortdurend bekijkt hoe we ons lesgeven kunnen verbeteren.

,,Wij geloven dat een kind verantwoordelijkheid kan nemen voor zichzelf en voor anderen. Daarom geven wij ruimte om te vallen en te botsen, om te ontmoeten en vriendschap te sluiten. Daarbij gebruiken we drie kernpunten: Moedig – Nieuwsgierig – Verbindend.”

BETROKKEN Mirjam legt uit dat de locatie en de omgeving belangrijk zijn om de leerdoelen vorm te geven. ,,Onze school staat op een prachtige plek, midden in het groen aan het bos. Alle kleuters gaan elke week naar het bos toe. We maken veel gebruik van de buitenruimte. Wij werken met een team dat voortdurend bekijkt hoe we ons lesgeven kunnen verbeteren. Zo werken we samen aan de school, dat doen we samen met de kinderen en de ouders. Een betrokken MR denkt mee over beleidsafspraken. De leerlingenraad komt na herfstvakantie opnieuw bij elkaar en denkt ook actief mee over onder meer de kanjertraining waarbij we leren hoe we met elkaar omgaan.

Het team van de Insingerschool kan, net als de andere PCBO-scholen in Soest, Soesterberg en Baarn uitbreiding gebruiken. Mirjam: ,,Onze school is bovendien een opleidingsschool. Wij zorgen ervoor dat je goed begeleid wordt.”

AANMELDEN Diana van Vulpen: ,,Wil je graag leerkracht worden bij een van onze scholen neem dan contact op via onze website: www.pcbobaarnsoest.nl/werken-bijJe kan je hier aanmelden voor zowel open sollicitaties als vacatures. Bij PCBO krijg je een intensief starterstraject, om jou te ondersteunen bij eerste periode. Het is een uitdagend vak: 26 paar ogen die je aankijken. Verwonder je over de wereld door de ogen van kinderen.”

advertentie
advertentie