Afbeelding
Eigen foto

Makelaar Alette Verrips: ‘Blij met de mensen om mij heen’

9 juni 2021 om 18:35 Zakelijk

SOEST ,,Het is juist niet gemakkelijk om in deze tijden een huis te verkopen. Er zijn zoveel biedingen voor een woning. Je maakt één bieder gelukkig, maar je moet er veel meer teleurstellen.” Het is een typerende opmerking voor Alette Verrips, de eigenaar en naamgever van Verrips Makelaardij aan Burg. Grothestraat 51 in Soest.

Empathie is een belangrijke eigenschap voor een makelaar, vertelde Alette ooit in een eerder interview. Die empathische gevoelens zijn er ook in deze tijd waarin huizen als spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank vliegen. ,,Het is niet fijn om tegen mensen te vertellen dat hun bod niet is geaccepteerd. Maar met deze mensen gaan we wel weer vol enthousiasme door in de zoektocht naar een andere passende woning.”

VAKVROUWEN Alette Verrips wil graag in het bulletin ‘Vakvrouwen’ vermeld worden. ,,Niet voor mijzelf, maar voor het team van louter vakvrouwen dat bij ons werkt. Wij vinden het heel gewoon dat juist in een markt waarin veel wordt verkocht wij de ‘speciale zaken’ goed regelen. Onze expertise rondom bijvoorbeeld erfkwesties en bewindvoering is omvangrijk en daarin onderscheiden wij ons.”

ONDERNEMERSBLOED Alette groeide op in Soest. Het dorp heeft weinig geheimen voor haar. ,,Mijn opa’s en oma’s van de familie Verrips en Floor komen uit Soest. Aan beide kanten stroomt het ondernemersbloed door de aderen. De opa’s waren melkboer en slager. Ze kenden het hele dorp. Mijn vader werd makelaar. Hij was van jongs af aan gewend om uren te maken.”

Als kind bezocht Alette de Savornin Lohman-school en daarna ging ze naar het Griftland College. Voetballen deed ze bij VVZ’49, maar een groot talent is niet aan haar verloren gegaan. ,,Ik was meer met make-up bezig”, blikt ze lachend terug. ,,Ik kan mij een wedstrijd herinneren dat ik mijn haar nog aan het doen was in de kleedkamer en mijn team al met 1-0 achter stond. Maar ik heb goede herinneringen aan de voetbalclub hoor. Ik heb daar namelijk mijn man Pieter van den Broek leren kennen.”

Je kan dit werk alleen goed doen als er mensen naast je staan die veel van je overnemen.

STUDEREN Na het Griftland College ging Alette studeren in Wageningen met het idee om ooit haar vader op te volgen. ,,De makelaardij trok mij wel, maar eerst wilde ik iets anders. Na het behalen van mijn diploma werd ik intercedent en later vestigingsmanager bij recruiter Start People. In de avonduren studeerde ik voor de makelaardij. In 2000 werd ik door de rechtbank Utrecht beëdigd als makelaar.”

TOEKOMST Opgegroeid in een ondernemersfamilie en vanaf 1996 actief in de makelaardij. Alette kijkt met dankbaarheid terug en is vol verwachting over de toekomst. ,,Je kan dit werk alleen goed doen als er mensen naast je staan die veel van je overnemen. Naast mijn collega’s waren dat het huisfront, maar ook naaste familie zoals mijn moeder Aleid, die jarenlang op onze kinderen heeft gepast. Ik ben blij met al die mensen om mij heen.” 

Alette geniet dagelijks. ,,De diversiteit van dit vak is het leukste. Ik ben nu 25 jaar makelaar, maar ik heb geen dag hetzelfde meegemaakt. De verkoop of aankoop van een huis is een belangrijke emotionele beslissing. Met aandacht en persoonlijke begeleiding staan wij klaar voor onze klanten. Het is een heerlijk beroep.”

Verrips Makelaardij o.z.
Burg. Grothestraat 51Soest
035-6030025 | info@verrips.nl

advertentie
advertentie