Afbeelding
Mascha Greuter

Vakvrouwen van Veldroos Verloskundigen: ‘133 Veldroosjes en dat aantal loopt gestaag op’

9 juni 2021 om 13:35 Zakelijk

SOEST/BAARN Veldroos is een combinatienaam van de verloskundigen Anne Roos en Danielle van Rhee- Menkveld. In 2019 startten zij met hun eigen verloskundigenpraktijk aan de Middelwijkstraat in Soest en de Koningsweg in Baarn. Dit jaar kregen zij versterking van Roos van Tilborg, zodat de naam Veldroos nog meer ‘lading’ krijgt. 

Bij Veldroos gaat het om de (aanstaande) ouders en de ‘Veldroosjes’. Zo worden de kinderen genoemd die door de verloskundigen ter wereld worden gebracht. In de afgelopen twee jaar hebben 133 Veldroosjes het levenslicht gezien. Dat is om de vijf dagen de geboorte van weer een nieuwe wereldburger. ,,Dat aantal loopt gestaag op, gezien het aantal zwangere vrouwen dat we nu begeleiden”, rekent Anne ons voor. 

VOORRECHT ,,Het is een afwisselend en bijzonder beroep dat wij mogen uitvoeren”, vertelt Danielle. ,,Een geboorte is zo puur en intiem, het is een voorrecht om daarbij te mogen zijn.”

PERSOONLIJKE BAND Anne vult aan: ,,Rond de achtste week van de zwangerschap zien we de zwangere voor het eerst. Tijdens de dienst en het spreekuur kunnen wij echo’s maken. Je kan je voorstellen dat we door intensieve begeleiding tijdens een spannende, emotionele en bijzondere periode een persoonlijke band opbouwen met de aanstaande ouders.”

WENSEN ,,Wij staan klaar voor de wensen van de ouders”, zegt Danielle. ,,Het gaat ons om de beste zorg voor moeder en baby. Na 9 maanden komt je kindje ter wereld. Ons streven is dat je met een goed gevoel terugkijkt op een bijzonder moment je in leven.”

Veldroos Verloskundigen
Afspraken: iedere werkdag telefonisch bereikbaar op 035 - 7855 755 tussen 9.00 en 17.00 uur
Locatie Soest - Middelwijkstraat 36 B (hoofdlocatie met bloedprikken én echo)
Locatie Baarn - Koningsweg 4 (per half juni ook met echo)
www.veldroosverloskundigen.com 

advertentie
advertentie