Afbeelding
Unknown

30 jaar chiropractie voor Baarn en omgeving

24 maart 2021 om 20:00 Zakelijk

BAARN ‘Chiropractic care is a family affair’, staat op de poster bij de receptie. ,,En dat is een goede samenvatting voor wat ik hier al dertig jaar doe, zegt chiropractor Keld Sølvsteen.  ,,Zorgen dat het bewegingsapparaat voor iedereen, jong en oud, optimaal werkt.

Dit voorjaar is het dertig jaar geleden dat Keld Sølvsteen zich als eerste chiropractor in Baarn vestigde. In 1991 waren er in Nederland nog geen honderd chiropractoren. In Baarn was Keld de eerste chiropractor. Een artikel in de Baarnsche Courant zorgde ervoor dat de eerste mensen hem wisten te vinden. Inmiddels werken drie chiropractoren en zes fysiotherapeuten bij Rug- & Gezondheidscentrum Baarn.

JONGE MENSEN Chiropractoren helpen mensen van alle leeftijden met uiteenlopende rug-, nek- en hoofdpijnklachten. ,,Vergis je niet”, zegt Keld, ,,ook bij pubers en jonge mensen komen deze klachten veel voor, en zeker in deze tijden met het vele thuiswerken en studeren.”

,,De chiropractische benadering bij rug-, nek- en hoofdpijnklachten is de meest logische en goed onderbouwde behandelmethode die ik ken”, vertelt Keld. ,,Een verkeerde stand of geblokkeerde beweging van de wervelkolom kan de functie van de spieren, pezen en zenuwen nadelig beïnvloeden wat tot klachten kan leiden. Door het gericht onderzoeken van de rug, wervel voor wervel, kunnen we de blokkades lokaliseren en corrigeren.”

OPLEIDING Erkende NCA-chiropractoren hebben een vijfjarige universitaire opleiding genoten. Keld en zijn collega Stefke van Kats hebben allebei in Engeland gestudeerd. (www.aecc.ac.uk) en zijn aangesloten bij beroepsvereniging NCA (nca.nl).

Ook de fysiotherapeuten beschikken over professionele apparatuur en moderne behandelkamers

FYSIOTHERAPIE Naast het opheffen van blokkades is samenwerking met de fysiotherapie vaak noodzakelijk voor een goede houding en sterke rug. Keld: ,,Toen ik in 2010 het team ging uitbreiden met fysiotherapie was het in eerste instantie voor revalidatie en training van onze rugpatiënten. Nu ben ik trots om te zien hoe de fysiotherapeuten hun activiteiten hebben ontwikkeld tot een gerenommeerde praktijk met veel specialisaties. Zo zijn, naast gespecialiseerde rugfysiotherapeuten, onder meer drie sportfysiotherapeuten, van wie twee erkend schouderspecialist, bij ons werkzaam. Ook wordt er balans- en conditietraining voor senioren en heup- en knierevalidatie gedaan. De fysiotherapeuten beschikken over professionele echografie en shockwave apparatuur, zeven moderne behandelkamers en een grote trainingszaal.

RUG- EN GEZONDHEIDSCENTRUM In de afgelopen tien jaar heeft het gebouw een ware metamorfose ondergaan. Alle ruimtes zijn opgeknapt en samen met de trainingszaal voorzien van de nieuwste apparatuur. Ook werd in oktober 2020 een splinternieuwe energiezuinige luchtbehandelingskast op het dak geplaatst. Deze kast is te zien vanaf de weg en voorziet het centrum de hele dag van een goede luchtkwaliteit, die de overdracht van onder meer virussen tot een minimum beperkt.
In dit moderne centrum zijn, naast de chiropractie en fysiotherapie, de volgende specialisaties: Podotherapie, Leefstijlcoach, Oefentherapie Mensendieck, Haptotherapie, Sportmassage & Mindfulness.

TOEKOMST Keld kijkt met voldoening terug op de afgelopen drie decennia als chiropractor in Baarn. ,,In veel families heb ik al vier generaties geholpen. Het voelt als een privilege om mensen te mogen helpen. Ik ontmoet zo veel leuke mensen en naast het therapeutische deel voer ik ook zo veel goede gesprekken over van alles. Stefke is zeven jaar geleden mede-eigenaar van Rug- & Gezondheidscentrum Baarn geworden en samen met de rest van het team is de goede zorg voor de volgende dertig jaar alvast gewaarborgd.”  

INFORMATIE Rug- & Gezondheidscentrum Baarn, Plataanlaan 5, 3741 WE Baarn, tel. 035 54 11346,  www.rugcentrumbaarn.nl, mail: info@rugeba.nl.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie