Bart van Doorn: ,,Wij zorgen dat al het gehuurde materiaal op locatie komt.”
Bart van Doorn: ,,Wij zorgen dat al het gehuurde materiaal op locatie komt.” Peter Beijer

Van Doorn: verhuur aan particulier en bouwsector

5 augustus 2020 om 12:00 Zakelijk

SOEST Bart van Doorn startte in 2000 met een verhuurbedrijf. Het zakelijke avontuur begon met de verhuur van partytenten. Inmiddels heeft Van Doorn alle faciliteiten in huis voor een geslaagd feest of evenement, maar ook gereedschap en machines voor hoveniers, bouw- en aannemersbedrijven en particuliere klussers.

De start van zijn verhuurbedrijf weet Bart van Doorn zich nog te herinneren: ,,Mijn vader had tenten uit een faillissement gekocht, en hij gebruikte die voor zijn eigen bedrijf tijdens beurzen of evenementen en soms verhuurde hij ze. Hij merkte dat het onderhoud veel tijd en aandacht vergde en had geen zin meer in het beheer van die tenten. Ik heb ze toen gekocht en ben er mee aan de slag gegaan.”

TENT TOT THEELEPEL Bart investeerde in allerlei spullen zoals statafels, bestek, borden, bierglazen. Het assortiment groeide in kwantiteit en kwaliteit. ,,Zo bouwde ik in de loop der jaren een assortiment waarmee een evenement volledig georganiseerd kan worden. Toen is de letterlijk te nemen slogan ‘Van tent tot theelepeltje’ ontstaan. Onze artikelen zorgen voor onderdak, comfort, efficiency, gemak en gastvrijheid. Van grootschalig evenement met een grote tent tot een intiem en bescheiden tuinfeestje. Wij kunnen de facilitaire omgeving organiseren.”

SUCCES Die organisatie is zeerbreed. ,,Wij hebben contacten met cateraars en kunnen onze klanten daarmee in contact brengen. Zo is er weer een kopzorg minder. Bij de organisatie van een evenement komen meerdere vraagstukken naar voren. Wij komen op locatie, bekijken de mogelijkheden en overleggen met de klant over de beste oplossingen. Dat gaat onder meer over de juiste tent, eventueel verwarming, vloerdelen, meubilair, verlichting, bestek, borden, tapinstallatie. Natuurlijk hebben wij goed- en slecht-weer-scenario’s klaarliggen. Daar kunnen wij vooraf op inspelen. Wij adviseren, bezorgen, installeren en bouwen en zorgen dat na afloop alles wordt opgeruimd en afgevoerd. Ons uitgangspunt is helder: samen met onze klant willen wij van het evenement een succes maken.”

BOUWMATERIAAL ,,Voor de evenementenverhuur had ik veel materieel in voorraad, zoals rijplaten, chemische toiletten en bouwhekken. Door de corona stond dat allemaal werkeloos in onze loods en kwam ik op het idee om deze spullen te verhuren aan bouwondernemers. Daar bleek duidelijk behoefte aan, daarnaast hebben we geïnvesteerd in machines en gereedschappen. Met onze gereedschap- en machineverhuur zorgen wij voor een efficiënte en financieel aantrekkelijke oplossing voor hoveniers, bouw- en aannemingsbedrijven, maar ook voor particuliere klussers. Met huur van bouwmaterieel voorkom je processen als opslag, beveiliging, afschrijving en schade/slijtage c.q. reparatie/vervanging. Huren is een voordelige oplossing. Als het bouwwerk klaar is, levert men de machine weer in. Wij zorgen voor transport, onderhoud en vooral kwalitatief goed materiaal.”

ONTZORGEN Op het terrein aan de Nieuwegracht 6 is een keur aan tenten, glaswerk, serviezen, horecamaterialen en ook (rol)steigers, hoogwerkers, minigravers, aanhangers, schaftwagens te zien. Daarnaast een assortiment aan handgereedschap (al dan niet elektrisch), zaagtafels en schroefmachines. ,,Wij zorgen ervoor dat het materieel op locatie komt. Ons bedrijf was al ingericht op het ontzorgen van de klant. Wat dat betreft is er met de verhuur van machines en gereedschappen niet zo veel veranderd.”

Informatie: Van Doorn Verhuur B.V. Nieuwegracht 6, tel. 035 7400740, www.vandoornverhuur.nl.

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie