Afbeelding
BDU Media
Advertorial

Annelieke Janssen: ‘Met positieve instelling fysieke en geestelijke belastbaarheid vergroten’

18 juni 2020 om 20:20 Zakelijk

SOEST Annelieke Janssen combineert een aantal vaardigheden dat haar tot een complete hulpverleenster maakt. In het kantoorverzamelgebouw van Iceworld aan het Weteringpad heeft Annelieke haar kantoor- en oefenruimte. Bij binnenkomst valt het al op: de ontspannen manier van begroeten, de oprechte belangstelling. Het zijn geen vanzelfsprekende zaken in een periode dat de wereld stijf staat van de spanning vanwege een geheimzinnig virus en de opgelegde beperkende maatregelen.

De fysiotherapeute/coach bevestigt haar relaxte presentatie: ,,De combinatie tussen lichaam en geest is een duidelijke richtlijn voor mij. Mijn praktijk bestaat nu vijf jaar en in dat lustrum heb ik inmiddels een aantal ambassadeurs verzameld. Ik behandel onder meer mensen die te kampen hebben met burn-outklachten, hyperventilatie, somberheid, depressies of die te veel stress hebben en/of overspannen zijn. Ik probeer mijn positieve instelling over te brengen en mensen te overtuigen dat het mogelijk is om de belastbaarheid van zowel je lichaam als je geest groter te maken door te trainen.”

INTAKE Annelieke, die haar dienstverlening aanbiedt in de rol van fysiotherapeut, manueeltherapeut, coach en trainer, neemt de tijd voor haar cliënt. ,,Bij het intakegesprek dat ongeveer een uur duurt bespreek ik samen met de cliënt de klachten en/of het gezondheidsprobleem. Waar het in ons gesprek om gaat is om het probleem achter de klachten boven water te krijgen. Pas dan volgt een lichamelijk onderzoek en stellen we een behandelplan op. Aan de hand van het lichamelijk onderzoek kan ik bepaalde oorzaken vaststellen of juist uitsluiten en beslissen of een therapie zinvol is. Ik vertel wat de doelstellingen naar aanleiding van het behandelplan zijn. Ik heb bijscholingen gehad op het gebied van de psychosomatiek en psychiatrische ziektebeelden en maak gebruik van mindful fysiotherapie en coaching.”

SIGNALEN In haar behandeling maakt Annelieke gebruik van de signalen die het lichaam geeft. ,,De cliënt moet zich bewust worden van die signalen. Het lichaam liegt nooit, de mens is geneigd die signalen te negeren. Belangrijk voor mij is om te weten wat de oorzaak is van de klachten. De behandeling kan zijn in het bewegen van zowel het lichaam als de geest, bijvoorbeeld met mindful fysiotherapie en coaching. Evaluatiemomenten dragen bij aan de duidelijkheid en de mogelijkheid tot het eventueel aanpassen van het behandelplan. We doen het behandelen samen, de cliënt en ik.”

Voorkomen is beter dan genezen en dat is een wijsheid die al generaties meegaat. Ook Annelieke beaamt deze stelling. ,,Ik ben een voorstander van preventiezorg. Voorkom dat je in gezondheidsproblemen komt op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Breng balans aan in je levensstijl, let op je voeding en zorg voor voldoende beweging, het liefst in de natuur. Houd de weegschaal in balans. Natuurlijk kan ik daarbij adviseren en mijn hulp aanbieden.”

De kennis en de vaardigheden van Annelieke Janssen zijn ruim. Zelf gebruikt zij een mooie metafoor: ,,Ik zie mijn kennis en vaardigheden als een grote gereedschapskist waar ik de juiste behandeling uit pak. Mijn behandelingen zijn altijd op maat en dus persoonlijk. Ik pak de oorzaak van de problemen aan.”

Annelieke Janssen Fysiotherapie, Manuele Therapie en Training
Weteringpad 7
3762 EN Soest
T: 06-40220020
E: info@anneliekejanssen.nl
www: https://www.anneliekejanssen.nl/

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie