Jeff van den Broek met gastvrouw Suzanne Hoogendoorn. ,,Achter elk gerecht zit een verhaal.
Jeff van den Broek met gastvrouw Suzanne Hoogendoorn. ,,Achter elk gerecht zit een verhaal." Peter Beijer

Just Jeff: eigentijds en verrassend en relaxt

2 oktober 2019 om 17:31 Zakelijk

SOEST Met een glimlach van oor tot oor loopt Jeffrey (,,zeg maar Jeff") van den Broek door zijn health-food restaurant Just Jeff. Geduldig en vriendelijk legt hij een wat ouder echtpaar uit wat de White Rabbit inhoudt. Natuurlijk, het is even wennen aan de alternatieve en gezonde gerechten. Maar lekker en verrassend is het wel en de sfeer is relaxt op de plek waar generaties lang de familie Joh. Mets de scepter zwaaide.

Peter Beijer

Het is een naam die tot de verbeelding spreekt: Just Jeff Suptosto Bar. De formule en de naam zijn bedacht en opgezet door Jeff van den Broek. Eigentijds en verrassend, dat zijn volgens Van den Broek de termen die van toepassing zijn op Just Jeff. ,,Dit is een restaurant dat op groenten en planten is gebaseerd", vertelt de 37-jarige horeca-ondernemer.

De geboren Soester, modieus baardje, getatoeëerde armen, haar in een knotje, is het levende uithangbord van een trendy en hip restaurant met verrassende gerechten. Jeff is samen met Suzanne Hoogendoorn de respectievelijke gastheer en gastvrouw van een restaurant dat plastic vermijdt, waar de rietjes van bamboe zijn en waar de medewerkers shirts aan hebben met opschriften als 'plantaardige revolutie'. ,,Wij gaan voor duurzaam en gezond eten en drinken. Zo hebben wij frisdrank met minder suiker en soja- en havermelk."

MARKANT Just Jeff is te vinden op een markante plek in Soest. De familie Joh. Mets heeft decennialang hier de winkel in delicatessen gehad. Nu zijn er op deze plaats andere lekkere dingen te vinden. Een kroket of frikadel staat niet op de van gerecycled papier gemaakte menukaart. ,,Wij hebben geen frituur", maakt Jeff duidelijk. ,,Vis en vlees is er wel, maar niet overdadig. Veganisten en vegetariërs vinden bij ons genoeg van hun gading. Langzaam maar zeker verliest het veganisme het stoffig imago en dat is maar goed ook en zijn zoveel leuke gerechten te maken."

ERVARING Ervaring in de horeca heeft Jeff volop. Op zijn veertiende startte hij in de keuken van restaurant De Spitsheuvel, hij was vrijwilliger bij Molenschot en onder de hoede van horecaondernemer Vincent van der Wardt leerde hij de kneepjes van het vak.

LED ZEPPELIN ,,In Soest was er behoefte aan een restaurant waar je lekkere, gezonde gerechten kunt eten. Toen ik de deuren van Just Jeff voor het eerst open deed kreeg ik gelijk hele leuke reacties. Een vrouw vertelde dat zij 'zat te springen om een eetgelegenheid als deze'. Zo hebben wij al een vaste klantenkring opgebouwd. Ons logo is niet toevallig gekozen, dit is geïnspireerd op dat van Led Zeppelin, mijn favoriete band aller tijden."

HARTIG EN ZOET ,,Wij hebben een keur aan gerechten. Van een hartige hap zoals een Vegan Heaven met rucola en humus of een RustWat met gegaarde zalm en eiersalade tot een zoete gekruide Carrotcake of een Pompoen Brownie. Een gezond ontbijt met de klassieke wentelteefjes of een frisse fruitsalade is mogelijk. Een lunch op het zonnige terras met Thaise Curry of een Italiaanse bonensoep die wij Ribollita hebben genoemd."

Jeff van den Broek wil met zijn team Soesters laten genieten. ,,Met mijn horeca-ervaring heb ik genoeg ideeën opgedaan. Die ideeën zijn verwerkt in de menukaart, achter elk gerecht zit wel een verhaal. Een casual lunch, hapje of ontbijten kan naast lekker ook gezond zijn. We nodigen iedereen uit om naar Just Jeff te komen voor een plantaardige, suikervrije, zuivelvrije of glutenvrije maaltijd en natuurlijk zijn er ook enkele heerlijke vleesopties."

a        Just Jeff, Van Weedestraat 90, justjeff.nl

advertentie
advertentie