Afbeelding
Christa Stalenhoef

‘Meer blauw op straat’; gemeente Soest krijgt derde vestiging Primera

3 april 2024 om 15:00 Zakelijk

SOESTDIJK Als je Ronald de Beer vraagt of hij mee wil doen aan een artikel over zakenmannen in de buurt, staat hij net een bak koffie te schenken voor de reclameman die de gevel van zijn winkel blauw spuit met Primera letters. ..Meer blauw op straat,” zegt hij met een glimlach.

Ronald opende zijn eerste Primera in Soest Zuid in 1997. Nu, een kwart eeuw later, runt hij samen met zijn vrouw een zestal Primera winkels. De vestiging in Soestdijk, de zesde, was niet gepland, maar kwam toevallig op ons pad. ,,Al jaren wilden we ook in Soestdijk zitten, maar we kregen geen groen licht vanwege locatieproblemen,” legt Ronald uit. ,,Eind december kregen we te horen dat Bob’s bloemen zou stoppen. Toen moesten we snel schakelen. Half januari openden we al met een tijdelijk interieur en aangepaste verlichting. Binnen tien dagen moest alles draaien, inclusief de juiste verbindingen. Gelukkig konden we rekenen op de ondersteuning van de Coöperatie Primera. Geen goede verbinding betekent geen verkoop van cadeaukaarten, waar Primera marktleider in is, maar ook geen pinbetalingen. Het was spannend, maar het is allemaal gelukt. Medio deze zomer heropenen we met het allernieuwste Primera-concept. Opnieuw spannend, maar Primera maakt zich klaar voor de toekomst. Stilstaan is achteruitgang.”

Het boekenvak zit inmiddels in onze bloedgroep

LEUKER DAN SHAG

Ronald is altijd op zoek naar de leukste artikelen voor zijn klanten. ,,Primera biedt al veel cadeauconcepten aan, maar zelf ondernemen en leuke artikelen scoren hoort daar ook bij,” vertelt hij enthousiast. ,,Op diverse beurzen zijn wij dan ook van de partij.” Hetzelfde geldt voor de uitgevers van boeken. ,,Natuurlijk bieden we een top 25 aan in onze winkels, maar we laten ons ook graag verleiden door nieuwe schrijvers een kans te geven,” legt Ronald uit. ,,Door de overname van een boekhandel is het boekenvak inmiddels ook in onze bloedgroep gaan zitten. Dat is toch leuker dan een pakje sigaretten of shag te verkopen.”

,,In vijfentwintig jaar is veel veranderd,” vervolgt Ronald. ,,Vroeger bracht je na de vakantie je fotorolletje naar Primera om te laten ontwikkelen. Nu drukken we niets meer af en staat alles op je mobiel. Primera beweegt mee. Wij zijn een officiële Apple Authorized Reseller voor oplaadkabels, en bieden al vele jaren een pasfotoservice aan. We zijn RDW erkend, wat betekent dat wij je rijbewijs kunnen aanvragen. Het voordeel is dat onze pasfoto’s altijd goedgekeurd worden. Je maakt een foto bij ons, zet je handtekening, wij zetten de pasfoto bij de RDW in het systeem. Thuis log je in met je Digi-D en geef je akkoord. Na twee werkdagen kun je dan je rijbewijs bij de gemeente ophalen. Makkelijker kan niet.”

WINNEND STAATSLOT

Ronald is blij met het team aan medewerk(st)ers. ,,Zonder hun inzet hadden wij het niet kunnen redden,” zegt hij dankbaar. ,,Ze zijn het luisterend oor, we delen veel lief en leed. Maar we maken ook de leukste dingen mee.” Hij vertelt over een klant die een winnend Staatslot in de winkel bracht. ,,Ze had het lot met Valentijn gekregen, honderd euro erop. Wij konden haar vertellen dat ze niet goed gekeken had: het lot was 10.000 euro waard!”

Onze medewerkers zijn een luisterend oor voor de klanten

Lokaal ondernemen in Soest is een groot succes, mede dankzij de Knollenbon. ,,Deze cadeaukaart, die al zes jaar een begrip is, is speciaal voor Soesters,” legt Ronald uit. ,,We bieden twee varianten aan: een winkelvariant, inwisselbaar bij ruim 40 winkels, en een culinaire variant, inwisselbaar bij 17 Soester restaurants. Altijd feestelijk ingepakt, inclusief confetti... het is altijd een feestje bij Primera.”

advertentie
advertentie