Rolinka en Theo Altenaar genieten deze zomer nog van hun veranda aan de Ooshout. In maart 2021 verhuizen ze naar een nostalgische plek aan de Molenstraat.
Rolinka en Theo Altenaar genieten deze zomer nog van hun veranda aan de Ooshout. In maart 2021 verhuizen ze naar een nostalgische plek aan de Molenstraat. Peter Beijer
Advertorial

Terug naar vertrouwde plek

27 augustus 2020 om 10:30 Wonen

SOEST Theo en Rolinka Altenaar waren in 1999 een van de eerste bewoners van de Boerenstreek. Aan de Ooshout 16 werden ze gelukkig. Ze hebben hun huis verkocht en gaan op voor een volgende stap. Terug naar de Molenstraat 144 waar een deel van Theo’s jeugd ligt.

Rolinka kan de oplevering van de Boerenstreek en met name hun huis aan de Ooshout nog goed herinneren. ,,Het was een blubberbende. Logisch natuurlijk. De complete infrastructuur moest nog aangelegd worden. Het is nu een prachtige wijk geworden. Het groen is mooi dichtgegroeid en het is hier kindvriendelijk.”

DUIVEN Theo en Rolinka beleefden gelukkige jaren in de jongste nieuwbouwwijk van Soest. Toch trekken ze volgend jaar maart voor de laatste keer de deur van hun huis achter zich dicht, als ze gaan verhuizen naar de Molenstraat 144. Een plek met veel herinneringen en emoties vertelt Theo: ,,Ik kom uit een groot gezin, wij groeiden op aan de Beetzlaan en verhuisden in 1976 naar de Molenstraat. Mijn vader Pim, een enthousiast duivenmelker, had het geweldig daar met zijn duiven. Na het overlijden van mijn moeder bleef hij daar wonen. Toen hij ruim drie jaar geleden op zijn sterfbed lag heb ik hem beloofd dat wij op zijn plekje gaan wonen. Daar was die man zo opgelucht over.”

SLAPELOZE NACHTEN Op de Molenstraat, waar Theo vanaf zijn 14de opgroeide en waar hij ook nog een periode met Rolinka heeft samengewoond, laat het stel een nieuw huis bouwen. ,,Dat heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad”, verzucht Rolinka. ,,De gemeente stelde zich niet echt constructief op en kwam steeds weer met nieuwe eisen. Slapeloze nachten hebben we er van gehad. Maar gelukkig is alles nu rond en mogen we gaan bouwen.”

MAKELAAR VOOR EEN UUR Binnenkort start de sloop en daarmee wordt het sein voor de nieuwbouw ingezet. Dat zou een probleem voor de kandidaatkoper van de Ooshout op kunnen leveren. Theo: ,,Daarom zijn we zo blij met de bemiddeling van onze makelaar Manon Raatjes van Makelaar voor een Uur. Zij zorgde voor tips, kwam met goede suggesties en heeft ons huis goed in de markt gezet. Binnen een paar weken had zij het verkocht en bovendien had zij goede voorwaarden afgesproken. De koper neemt het huis pas af in maart 2021, dat is op het moment dat wij naar verwachting ons huis op de Molenstraat kunnen betrekken. Bovendien was het vooraf al duidelijk wat wij aan makelaarskosten hadden. We kwamen niet voor verrassingen te staan.”

Rolinka: ,,We hadden echt veel steun aan Manon. Zij hield ons doorlopend op de hoogte. Wim, de broer van Theo, was ook zo’n waardevolle hulp. Hij was er altijd om ons te adviseren en te hulp te schieten in de contacten met de gemeente. Wij zijn aan zowel Wim en onze familie en aan Manon veel dank verschuldigd.” Theo verheugt zich op de ‘nieuwe’ plek: ,,Ik ben daar opgegroeid en de herinneringen zijn dierbaar. Als wij daar zo wonen en ik zie de duiven uitvliegen dan is voor mij de cirkel rond. Bovendien worden Antek, mijn maatje van SEC, en zijn vrouw onze buren. Het kan haast niet beter.”

door Peter Beijer

Dit verhaal wordt u aangeboden door Manon Raatjes van Makelaar voor een Uur.

Dankzij Manon Raatjes konden Theo en Rolinka Ooshout 16 onder goede voorwaarden verkopen.
Manon Raatjes: ,,Mooi dat alle partijen op deze manier goed geholpen zijn.”
advertentie
advertentie