Er rijden maandag minder bussen van Syntus.
Er rijden maandag minder bussen van Syntus. Eempers

Ook in Soest minder busritten op maandag 27 juni

Verkeer en vervoer

SOEST Soesters en Soesterbergers moeten er maandag 27 juni rekening houden dat veel busritten uitvallen. Een deel van de buschauffeurs van Syntus Utrecht staakt die dag. Het betreft een landelijke actie van Vakbond FNV in de strijd voor een betere cao. Alleen de FNV-leden onder de chauffeurs doen er aan mee.

Het gaat om de vestigingen Amersfoort, Bunnik, Mijdrecht en Montfoort. Er zullen ritten verrvallen, dus het ligt voor de hand dat ook veel reizigers uit Soest en Soesterberg er de gevolgen van zullen ondervinden.

24 UUR Het gaat om stakingen van 24 uur (één dag) die zich telkens verplaatsen naar andere delen van het land. Bij Syntus Utrecht is de staking op maandag. Tegelijkertijd wordt er ook gestaakt door FNV-leden van U-OV (Qbuzz) op de vestigingen Utrecht, Nieuwegein, Wijk bij Duurstede en Zeist. Dat betekent dat er op maandag 27 juni in de hele provincie Utrecht (stad en streek) minder bussen rijden.

CHECK FNV en Syntus adviseren om voor vertrek een check te doen op https://reizen.keolis.nl/nl/utrecht/reisplanner

Syntus Utrecht weet pas kort van tevoren welke ritten er vervallen, maar heeft aangegeven zijn uiterste best om alle ritten die vervallen uit de reisplanners te halen. Aan reizigers wordt geadviseerd om op maandag 27 juni alternatief vervoer te zoeken. ,,Reis je toch met de bus, check dan kort voor vertrek de reisplanner om te zien of de bus rijdt.

INFORMATIE Meer informatie over de staking is te vinden op www.syntusutrecht.nl/staking.

advertentie