Pastor Mauricio Meneses in de Heilige Familiekerk die aan de eredienst wordt onttrokken.
Pastor Mauricio Meneses in de Heilige Familiekerk die aan de eredienst wordt onttrokken. Jaap van den Broek

Slotviering in Heilige Familiekerk Soest-Zuid uitgesteld vanwege corona

15 januari 2021 om 10:15 Religie

SOEST De allerlaatste viering in de Heilige Familiekerk zou op zondag 7 februari zijn, maar dat wordt uitgesteld. Reden: de aanhoudende coronabeperkingen.

Voordat de rooms-katholieke kerk aan de Willibrordusstraat definitief aan de goddelijke eredienst wordt onttrokken, moet er voor de parochianen gelegenheid zijn om ‘afscheid’ te kunnen nemen van hun kerkgebouw. Binnen de huidige coronamaatregelen mogen maximaal dertig mensen een viering bijwonen, terwijl de Martha en Mariaparochie veel meer parochianen heeft die in de Heilige Familiekerk komen en kwamen.

Wanneer de laatste viering er zal worden gehouden is nog niet bekend en zal vooral afhangen van de mogelijkheden binnen de coronamaatregelen en zodra de omstandigheden dat weer toelaten.

Na 7 februari zijn er in de Heilige Familiekerk geen reguliere weekendvieringen meer. Die vinden dan in Soest nog uitsluitend plaats in de Petrus en Pauluskerk (en in Soesterberg in de Caroluskerk). Tot de definitieve sluiting blijft de Familiekerk wel beschikbaar voor het bedienen van de sacramenten van het doopsel en het huwelijk en voor uitvaarten.

Ook de geplande hoorzitting van 4 februari wordt afgelast en gehouden op een nader te bepalen tijdstip. Dit betekent dat het proces tot vervreemding  van de kerk wordt uitgesteld tot na de nieuw te plannen hoorzitting. 

advertentie
advertentie