Een (vakantie)dagje weg in de eigen omgeving.
Een (vakantie)dagje weg in de eigen omgeving. Utrechts Landschap

Eendagsvakanties met Beleefkaart Utrechts Landschap

29 juli 2020 om 08:00 Recreatie

SOEST Met de gratis Beleefkaart geeft Utrechts Landschap tips voor eendagsvakanties in de buurt. De organisatie speelt zo in op het feit dat meer mensen thuis blijven of hun vakantie in eigen land houden.

De Beleefkaart is handig bij het plannen van een dagje weg. De kaart staat vol met wandel- en fietsmogelijkheden. Wie onverhoopt op een drukke plek komt, kan op de kaart in een oogopslag alternatieven in de buurt vinden om naar uit te wijken.

VERDUBBELING Deze zomervakantie zullen meer mensen er dichtbij huis op uit trekken. Utrechts Landschap merkt dat veel mensen op zoek zijn naar leuke routes in de natuur. Dit is terug te zien in een verdubbeling van het aantal gezochte wandelroutes op de website. Daarom geeft Utrechts Landschap nu de Beleefkaart cadeau. Inwoners van de provincie Utrecht kunnen de Beleefkaart aanvragen via www.utrechtslandschap.nl/eendagsvakantie.

NATUUR Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht: weelderige bossen, uitgestrekte heidevelden, vogelrijke uiterwaarden en draaiende molens. Sinds 1927 koopt Utrechts Landschap natuur en erfgoed aan om het te behouden. Het beheert ruim 5.500 hectare natuur, waaronder Park Vliegbasis en De Paltz, buitenplaatsen, 23 molens, Kasteel Loenersloot en Steenfabriek Bosscherwaarden. Dat is mogelijk dankzij de steun van 27.500 donateurs, 745 vrijwilligers en 63 bedrijfsvrienden.

advertentie
advertentie