Rob Metz in zijn werkkamer in het Soester gemeentehuis.
Rob Metz in zijn werkkamer in het Soester gemeentehuis. Hans Veltmeijer

Miljoenenclaim aan adres gemeente

29 november 2019 om 15:29 Rechtbank

SOEST 4,9 miljoen wordt van de gemeente geëist door de eigenaar van een villa tussen Soestduinen en Soesterberg. Die beweert dat de gemeente/burgemeester Rob Metz bewust een plan voor de bouw van zorgwoningen op zijn perceel hebben tegengehouden.

Volgens mr. Y. Moskowics, advocaat van de eiser, wilde Soest aanvankelijk meewerken. Tot Metz, die een woning op het terrein huurde, diezelfde woning zou willen gaan kopen. Daarmee zou het project de nek zijn omgedraaid. De eigenaar wil nu genoegdoening in de vorm van bijna vijf miljoen euro.

Inhoudelijk reageren kan de gemeente nog niet. ,,De tegenpartij wil aantonen dat we hem hebben dwarsgezeten bij het realiseren van een plan over zorgwoningen. De dagvaarding ligt nu bij de juristen die ons in de loop van de volgende week kunnen vertellen wat de inhoud in gewoon Nederlands nu precies betekent", aldus Metz.

HOGER BEROEP Enkele maanden geleden diende een zaak tussen de toenmalige eigenaar en Metz. Die ging over het afwikkelen van een huurbedrag. De burgemeester woonde er een poosje. Na vertrek had Metz de laatste huurtermijn betaald, inmiddels ruim anderhalf jaar geleden, maar de verhuurder had dat bedrag direct teruggestort. Metz heeft dat bedrag na de uitspraak van de rechter wederom overgemaakt, en werd niet veroordeeld voor het in gebreke blijven van betaling. De verhuurder is in beroep gegaan, maar de inhoud van die dagvaarding is nog niet binnen.

advertentie
advertentie