POS zit al in de gemeenteraad, maar heeft ondersteuningsverklaringen nodig om mee te mogen doen aan de verkiezingen in maart.
POS zit al in de gemeenteraad, maar heeft ondersteuningsverklaringen nodig om mee te mogen doen aan de verkiezingen in maart. Hans Veltmeijer

Oproep Partij Ons Soesterberg voor ondersteuningsverklaringen

7 januari 2022 om 13:13 Politiek

SOEST/SOESTERBERG Partij Ons SOESTerberg (POS) bezet één zetel in de gemeenteraad. Toch kan de partij niet zomaar deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar zijn minimaal twintig ondersteuningsverklaringen voor nodig. Vandaar dat POS een oproep doet aan de inwoners om zo’n verklaring in te sturen.

In 2018 stond de huidige partij geregistreerd als Blanco Lijst (nummer 13). De vierjaarlijkse stoelendans leverde één zetel op, die werd ingenomen door Gerben Stormbroek. Na de verkiezingen werd POS formeel opgericht. Daarom wordt POS nu nog gezien als een nieuwe partij en dienen er twintig ondersteuningsverklaringen voor de partij te worden ingediend, voordat het centraal stembureau groen licht kan geven voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen (14-16 maart).

Voor zo’n ondersteuningsverklaring moet de ondertekenaar wel wat doen. Hij/zij moet naar het gemeentehuis om dar ter plekke en onder toeziend oog van een speciaal hiervoor aangewezen ambtenaar de handtekening te zetten. Dat kan vanaf dinsdag 11 januari 16.00 uur.

GEEN ZORGEN Raadslid Gerben Stormbroek maakt zich geen zorgen dat er onvoldoende steun komt. De tien kandidaten van POS voor de verkiezingen, allemaal Soesterbergers, mogen zelf ook een de noodzakelijke verklaring ondertekenen. De ondersteuningsverklaring kan tot 19 januari worden ondertekend. Op 31 januari maakt het centraal stembureau officieel bekend welke partijen mee doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Soest. Dat zijn er waarschijnlijk tien: GGS, VVD, D66, Soest2002, CDA, CU/SGP, PvdA, GroenLinks, Burgerbelangen Soest-Soesterberg en POS. Niet uitgesloten is dat Jezus Leeft zich ook nog aanmeldt.

advertentie
advertentie