De tien kandidaten van Soest2002 voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar.
De tien kandidaten van Soest2002 voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar. onbekend

Karin Scholten weer lijsttrekker Soest2002

4 januari 2022 om 11:15 Politiek

SOEST De lokale partij Soest2002 heeft huidig fractievoorzitter Karin Scholten als lijsttrekker aangewezen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Verder staan huidig fractielid Bert Groothuis en steunfractieleden Eric Weldink en Piet Klandermans op de lijst maar ook oud-wethouder Janne Pijnenborg en voormalig raadslid Ronald Christiaans.

,,Daaraan toegevoegd de zeer betrokken Soester Jan Vrakking en leden met ambitie voor de toekomst, René Reekers en Lianne Mout”, aldus het partijbestuur in een persbericht. Op een algemene ledenvergadering op 18 december hebben de leden unaniem hun vertrouwen uitgesproken, dat deze mensen de belangen van onze Soester- en Soesterbergse samenleving met enthousiasme en een constructieve samenwerking optimaal kunnen behartigen.

Op nummer 10 staat lijstduwer Hans Boks. Hij is nu gemeenteraadslid van eenmansfractie LAS, de partij die opgeheven wordt en dus niet meedoet aan de verkiezingen. ,,Met hem hebben wij als lokale Soester partij een waardevolle aanvulling op de lijst gekregen.” Op de kandidatenlijst ontbreekt huidig raadslid Heather Treffers.

MEER VERBINDING Soest2002 schrijft kritisch te hebben gekeken naar de afgelopen raadsperiode, waarin de partij deel uitmaakte van de oppositie. ,,We hebben geconstateerd en geconcludeerd, dat het echt anders moet. We hebben de balans opgemaakt en willen graag de komende vier jaar het belang van de burgers en ondernemers van Soest en Soesterberg veel meer centraal stellen. Dit kan alleen bereikt worden door een andere aanpak, waarin we meer de verbinding zoeken tussen politiek en inwoners.” 

Soest2002 heeft momenteel drie zetels in de gemeenteraad. De samenstelling van de kandidatenlijst getuigt volgens de partij van ervaring, kwaliteit, kennis en daadkracht. De leden hebben dan ook unaniem hun vertrouwen uitgesproken, dat deze mensen de belangen van onze Soester- en Soesterbergse samenleving met enthousiasme en een constructieve samenwerking optimaal kunnen behartigen. 

Op nummer 1 fractievoorzitter en lijsttrekker Karin Scholten. Verder op de lijst Bert Groothuis, Eric Weldink en Piet Klandermans, oud-wethouder Janne Pijnenborg en voormalig raadslid Ronald Christiaans, Jan Vrakking en leden met ambitie voor de toekomst, René Reekers en Lianne Mout.

advertentie
advertentie