Afbeelding
Lex van Lieshout ANP photo

Gemeente zet tandje bij voor sociale voorzieningen Masterplan Soesterberg

24 oktober 2019 om 20:29 Politiek

SOEST De gemeenteraad van Soest besloot ongeveer tien jaar geleden om met het vaststellen van het Masterplan fors te investeren in Soesterberg. Het plan heeft een looptijd van ongeveer twintig jaar. ,,Nu we halverwege zijn, is de tussenstand opgemaakt", aldus de gemeente. ,,Soesterberg heeft de afgelopen jaren al een flinke ontwikkeling doorgemaakt, maar het sociale aspect verdient extra aandacht. Het college en diverse Soesterbergse maatschappelijke organisaties willen dit samen voortvarend oppakken."

Een aantal zaken is al in ontwikkeling of afgerond, zoals de overkluizing van de N237 waardoor het dorp weer één geheel is geworden, de openstelling van de vliegbasis, de transformatie van Soesterberg-Noord, een vernieuwde sporthal en winkelstraat en de woningbouw op diverse plekken. Ook andere sociale voorzieningen in het drop krijgen de komende jaren een impuls, volgens de gemeente.

NIEUW DORPSPLEIN Dit gaat onder meer over de nieuwe, toekomstbestendige huisvesting voor sociaal-culturele activiteiten, zoals die nu bijvoorbeeld plaatsvinden in De Linde. Maar er wordt ook gewerkt aan betere of nieuwe schoolhuisvesting van De Postiljon en Carolus, een goede locatie voor kinderopvang en GGD-Consultatiebureau en de aanleg van een nieuw dorpsplein voor ontmoeting en allerlei dorpsactiviteiten.

CEMENT Wethouder Liesa van Aalst is hier blij mee: ,,Om de levendigheid van Soesterberg te behouden en versterken moeten we niet alleen zorgen voor extra woningen en meer inwoners. Goede voorzieningen horen daar ook bij en zijn het cement van de samenleving. Daarom zetten wij nu in op het versterken van de sociale voorzieningen van Soesterberg, om zo het gemeenschapsgevoel in het dorp te faciliteren."

AAN DE WIEG Riek bakker, een stedenbouwkundige die aan de wieg van het Masterplan stond, informeerde de gemeenteraad op 10 oktober over de voortgang van het plan. Ze sprak daarbij haar waardering uit voor de raad die tien jaar geleden besloot te investeren op het moment dat net de economische crisis uitbrak in Nederland.

DOORZETTEN En ondanks die crisis is er al veel gedaan, meent Bakker. Ze riep het college op om door te zetten met alle plannen. Wethouder Harrie Dijkhuizen stemt daar volmondig mee in. ,,Het college wil hiervoor graag een tandje bijzetten en we kijken ernaar uit om dat samen met Soesterbergers en de gemeenteraad te doen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie