Herman van Veen, hier met Edith Leerkens, geeft tien voorstellingen in zijn eigen Landgoedtheater De Kapschuur op De Paltz.
Herman van Veen, hier met Edith Leerkens, geeft tien voorstellingen in zijn eigen Landgoedtheater De Kapschuur op De Paltz. Jaap van den Broek

Herman van Veen 76, ‘Dat kun je wel zien’ op De Paltz in Soest

Podiumkunsten

SOEST In het jaar dat hij 75 werd stond een grote theatertour van Herman van Veen op het programma. Maar corona zette vorig jaar een streep door dat programma. Met tien voorstellingen in zijn eigen Landgoedtheater De Kapschuur op De Paltz pakt de veelzijdige artiest de draad op en gaat hij doen wat hij altijd al deed: optreden.

Herman van Veen 76, ‘Dat kun je wel zien’ heet de voorstelling waarin hij samenspeelt met Kees Dijkstra, Edith Leerkens en Jannemien Cnossen. 

57 jaar na zijn theaterdebuut met het soloprogramma Harlekijn brengt Van Veen een show waarin hij terugblikt op het verleden, maar ook een reeks voorspellingen maakt. Herman van Veen kondigt het op zijn eigen manier zelf aan:

Herman van Veen

Dat kun je wel zien

Het zou een feestjaar worden,

een vrolijk weerzien. 

We zouden met u mijn vijfenzeventigste verjaardag vieren

naar Chawwa Wijnberg zingen:

Violen, anjelieren

en een tas vol prei

wat hebben we te vieren

violen, anjelieren

en een tas vol prei.

Toen kwam dat wereldwijde virus

en weken we uit naar huis.

Nu het weer een beetje mag, 

gaan we in ons Landgoedtheater De Kapschuur

beginnen het vieren in te halen.

De voorstellingen in De Kapschuur zijn op vrijdag 28 en zaterdag 29 januari en op 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25 en 26 februari. Een ticket kost 50,00 euro en kan worden besteld via www.hermanvanveenartscenter.nl

https://www.youtube.com/watch?v=VcQbl_P_vGA

advertentie