Kabouter Paltz en zijn kleindochter vertellen over kleine dingen
Kabouter Paltz en zijn kleindochter vertellen over kleine dingen Herman van Veen

Voorstellingen voor jong en oud in De Kapschuur op de Paltz

26 april 2019 om 07:25 lokaal

SOEST In de meivakantie zijn er in het Landgoedtheater De Kapschuur bij het Herman van Veen Arts Center drie verschillende voorstellingen te zien. Die worden allemaal bovendien verschillende keren uitgevoerd, zodat de kans groot is dat belangstellenden een keer kunnen komen kijken.

Van 26 tot en met 30 april staat Alfred Jodocus Kwak 'Koning Sam' op het programma. En in de eerste week van mei kunnen bezoekers naar 'De Vriendelijke Draak' en 'Voor altijd de jouwe'.

KONING SAM Alfred Jodocus Kwak 'Koning Sam' is een familievoorstelling die vertelt, gezongen en gespeeld wordt door Folkert Wesseling of Saskia Egtberts. Herman van Veen schreef het verhaal.

Een samenvatting: 'In Hotsknotsbotswana is de koning van de dieren om zijn slagtanden door stropers helemaal doodgeschoten. De koning heeft nog één broer, die in Groot Waterland woont, hij heet Sam en is een vriend van Alfred Jodocus Kwak. Sam is een circusolifant. Alfred helpt hem, om een koning Sam te worden. En ik kan u verklappen, dat is, hoe ernstig en hoe spannend ook, reuze grappig.' De voorstelling van Alfred Judocus Kwak begint telkens om 11:00 uur.

MUZIKAAL Van woensdag 1 tot en met zondag 5 mei is 'Voor altijd de jouwe te zien'. Dat is een muzikale voorstelling met liedjes uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de vorige eeuw. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door De Vandeven Sisters en de Happy Days Ladies Band. Voor altijd de jouwe wil een eerbetoon zijn aan de Andrew Sisters en Vera Lynn. Op 1, 2 en 3 mei begint de voorstelling om 20:00 uur. Een dag later is, in verband met dodenherdenking, de aanvangstijd een uur later, om 21:00 uur. Op zondag 5 mei begint de voorstelling om 15:00 uur.

POPPENTHEATER Mark Haayema en Dennis de Groot spelen op 2, 3 en 4 mei in De Vriendelijke Draak, een spannend poppentheater, voor iedereen die durft. Vanaf 4 jaar en ouder(s). De voorstellingen beginnen om 11:00 uur.

De toegang is bij alle voorstellingen gratis, maar reserveren is nodig: hermanvanveenartscenter.com.

advertentie
advertentie