Afbeelding
Foto StockSnap

3 Manieren om geld voor je te laten werken

22 januari 2024 om 12:28 Partnercontent

Waar we tot jaren geleden vooral vaak zagen dat veel mensen het spaargeld dat ze hadden, veilig op de bank lieten staan, is dit de laatste jaren enorm veranderd. Zo zien we bijvoorbeeld dat mensen er steeds vaker voor kiezen om hun geld te investeren in aandelen, crypto of vastgoed. Als we kijken naar crypto, dan is Bitcoin natuurlijk de grootste crypto, gevolgd door Ethereum. Het voordeel van de huidige tijd, is dat beleggen veel laagdrempeliger is geworden, doordat je allereerst met een relatief klein bedrag kunt beginnen en je het natuurlijk gewoon via een app op je telefoon kunt doen. Dit heeft dus als voordeel dat eigenlijk iedereen het kan. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je weet wat je doet, aangezien er altijd risico’s kleven aan beleggen. Om ervoor te zorgen dat ook jij je geld voor je kunt laten werken en dus niet op de spaarrekening minder waard laat worden, hebben wij 3 manieren, die eigenlijk voor iedereen vrij behapbaar zijn.

Begin met een beleggen in een indexfonds

Voor beginners is het slim om te overwegen te investeren in ETF’s, ook wel bekend als Exchange Traded Funds. Deze fondsen worden gezien als een soort verzameling van diverse aandelen en andere activa. Hierdoor kun je je risico spreiden zonder dat je individuele aandelen hoeft te selecteren. De S&P 500 is een populaire ETF, die de prestaties volgt van de 500 grootste Amerikaanse bedrijven. Door te investeren in een S&P 500 ETF, beleg je indirect in al deze bedrijven. Gedurende de afgelopen dertig jaar heeft de S&P 500 gemiddeld genomen een rendement behaald van ongeveer 7-8% per jaar. Het voordeel van ETF’s is dat ze vrij eenvoudig zijn om mee te beginnen en je kunt profiteren van de groei op allerlei verschillende markten zonder diepgaande kennis nodig te hebben van individuele bedrijven.

Beleggen in crypto

Er zijn verschillende manieren om rendement te halen uit je geld door het voor je te laten werken. Een van deze methoden is investeren in cryptocurrencies, zoals Bitcoin en Ethereum. Het is belangrijk om te begrijpen dat de crypto markt zeer volatiel is en dat prijzen van digitale valuta’s zoals Bitcoin en ook andere munten snel kunnen schommelen. Deze markt biedt dus zowel kansen als risico’s voor investeerders. Voor beginners is het verstandig om met kleine bedragen te beginnen en eerst de nodige kennis op te doen voordat je gaat investeren in crypto. Het verlies van je volledige inleg of een deel ervan is namelijk altijd mogelijk. In tegenstelling tot normale aandelen hebben cryptomunten geen onderliggende waarde. De waarde van een digitale valuta wordt puur bepaald door vraag en aanbod, niet door bedrijfsresultaten. Je kunt je dus wel voorstellen dat veel mensen erg huiverig zijn.

Beleggen in vastgoed

Waar we bij beleggen in vastgoed vaak direct denken aan het kopen van een tweede huis, kan dit ook een stuk kleiner. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanschaffen van een garagebox of caravan en deze vervolgens te verhuren. Wat ook tot de mogelijkheden behoort, is bijvoorbeeld investeren in een vastgoedfonds. Zo krijg je op basis van je inleg een bepaald rendement, iets wat ook voor starters interessant kan zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie