Afbeelding
Houten vloer

Oude houten vloeren kopen, waar moet je op letten?

19 juni 2020 om 08:39 Partnercontent

Een oude houten vloer, wat een droomplaatje kun je daarmee creëren in je huis. Prachtig om juist karakter te geven aan een modern interieur. Maar waar moet je rekening mee houden met het kopen van een oude houten vloer, waarmee in onderhoud? En waar kun je een oude houten vloer het beste kopen? Lees verder, want we beantwoorden die vragen in dit artikel.

Rekening mee houden oude houten vloer in woning
Oude houten vloeren zijn vaak echt authentiek, bevatten nog ijzer van oude spijkers en zijn getekend door het verleden. Denk aan oude houten schoolvloeren, die door kinderen en leraren en leraressen jaar in jaar uit zijn belopen. Of het verhaal van een oude kloostervloer. Ze zijn bijzonder, dat is 1 ding. Houd er rekening mee dat een oude houten vloer al veelvoudig is gebruikt en dus vuil en vet kan bevatten. Het is dus belangrijk om iets van de geschiedenis van de vloer te weten en zo erachter te komen of het heel kwetsbaar hout is, of dat het nog gewoon heel stevig is. Ga altijd op zoek naar een oude houten vloer bij een speciaalzaak. Zij vertellen je de waarheid over de vloer en weten precies hoe de vloer te onderhouden en welke middelen je daarvoor nodig hebt.

Soorten oude houten vloeren
Houten vloeren zijn er in veel verschillende soorten hout: grenen, eik, esdoorn, wengé, of bamboe. Houten vloeren kun je op meerdere manieren leggen, denk aan het populaire, terug van weggeweest visgraat, of in de breedte of lengte. Er zijn dunne en brede planken te verkrijgen en ook oude houten vloeren zijn heel verschillend. Echt oude houten vloeren zijn gemaakt van gebinten, balken en oude vloerdelen van honderden jaren oud. Zo zijn er oude schoolvloeren, boerderijvloeren, stalvloeren en pastorievloeren.

Oude houten vloeren in onderhoud
Wat houdt het onderhoud van een houten vloer eigenlijk in? Hierbij een opsomming van het noodzakelijke onderhoud van een oude houten vloer:

  • Het kan gewoon gestofzuigd worden
  • Het kan gedweild worden met lauw water, maar zeker niet te nat
  • Zeker eens in de maand moet er gedweild worden met houtzeep, dat oliën bevat die het hout voeden en beschermen.
  • Ieder jaar moet een oude houten vloer weer geschuurd worden en zorgvuldig in de lak gezet worden om de vloer optimaal te kunnen beschermen.

Oude houten vloeren kopen bij speciaalzaak
Een oude houten vloer koop je bij een speciaalzaak. Onder andere Bebo Parket biedt een exclusieve vloerenlijn aan van oude houten vloeren. Bekijk hun site voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie