Peter van Oostzanen (links) met Danny Heinrich bij de opening van de expositie.
Peter van Oostzanen (links) met Danny Heinrich bij de opening van de expositie. Peter van Oostzanen

Peter van Oostzanen exposeert in Deense Kunstlade Gjøl

16 oktober 2023 om 14:21 Overig Deel je nieuws

SOEST/GJOL De Soester kunstenaar Peter van Oostzanen, onder meer bekend van het boek ‘Circus van Oostzanen’, exposeert in de herfsttentoonstelling van de Kunstlade in het Deense Gjøl. Het is de eerste keer is dat Kunstlade Gjøl een buitenlandse kunstenaar verwelkomt. Van Oostzanen was de eerste week van de tentoonstelling persoonlijk aanwezig.

Op 12 oktober arriveerde Van Oostzanen in Gjøl om zijn werken op te hangen, hoewel zijn beroemde blauwe Citroën 2CV, een terugkerend thema in veel van zijn werken, helaas niet kon meereizen vanuit Nederland. De herfsttentoonstelling, onder leiding van Danny Heinrich, opende op 14 oktober en is tot 12 november te bezichtigen.

Van Oostzanen heeft de Citroën 2CV omarmd als zijn kenmerkende motief, en heeft onder meer de bekende detectives Janssen en Janssens uit de Kuifje-strip samen met de ‘lelijke Eend’ in een schilderij geplaatst.

De titel van de herfsttentoonstelling in Kunstlade Gjøl luidt “Tussen fantasie en werkelijkheid”, een perfecte beschrijving van het werk van de surrealistische kunstenaar Peter van Oostzanen.

De kunstenaar zelf is enthousiast over zijn deelname aan deze tentoonstelling. Hij meldt: ,,Het was een superleuk weekend. Geweldige opening met veel bezoekers. Ik heb zeven boeken verkocht tijdens de opening, samen met een aantal tekeningen, artprints en zelfs een schilderijtje. Al met al was het top. Ik heb zelfs de Noordelijke krant gehaald, een krant die gelezen wordt door bijna een miljoen mensen. Bovendien ben ik geïnterviewd door een journalist die gespecialiseerd is in kunst. Voordat we weggingen, zijn we nog een keer extra geïnterviewd, omdat de lokale pers het zo grappig vond dat mijn boek ‘Circus van Oostzanen’ heet en we in een circuswagen verbleven.”

De Soester heeft, met zijn surrealistische werken, zijn eigen stempel op dit Deense kunstcentrum gedrukt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie