Afbeelding

Regelgeving is struikelblok voor Soester mantelzorgers

5 mei 2022 om 12:56 Overig Deel je nieuws

De themamiddag in het Mantelzorg Café Soest op 4 mei 2022 ging over “Als intensieve zorg nodig is en de Wlz”. Op uitnodiging van het café hielden twee onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE-ugv een informatiebijeenkomst over de Wet langdurige zorg (Wlz). 

Het bleek al snel dat de regelgeving niet alleen ingewikkeld is maar ook onduidelijk wat de - vooral financiële - consequenties zijn. Tot grote frustratie en stress bij mantelzorgers. Iets wat een mantelzorger bovenop de zorg voor de naaste er echt niet bij kan hebben. 

MEE-ugv biedt individuele kosteloze ondersteuning bij het aanvragen van Wlz en de gesprekken met het CIZ (Centraal Orgaan Zorgtoewijzing). Ook bij het aanvragen van een PGB (Persoonsgebonden Budget) ten behoeve van informele zorg kunnen zij helpen. Veel mantelzorgers zijn hier onvoldoende op de hoogte.  Voor meer informatie: www.mee-ugv.nl of bel 030-2642222.

Bijna alle bezoekers van het café namen een visitekaartje van de MEE-ugv cliëntondersteuners mee naar huis om de individuele situatie in een persoonlijk onderhoud te gaan bespreken. 

Het was een themamiddag dat veel stof deed opwaaien en duidelijk in een behoefte voorzag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie