Afbeelding
SO Soest

Achraf Chidar wil ambitie waarmaken bij SO Soest

25 april 2022 om 11:23 Overig Deel je nieuws

SOEST - Achraf Chidar (22) speelt het komende seizoen voor SO Soest. De aanvaller is afkomstig van TOV uit Baarn.


Chidar stond al een tijd in de belangstelling van de technische commissie van SO Soest. Jongere broer Ibrahim (18) speelt sinds dit seizoen bij SO Soest in de O23 en maakt ook al minuten als basiskracht in het eerste elftal. Achraf zegt daarover: ,,De club is dus niet onbekend voor mij. In de jeugd heb ik vaak tegen SO Soest gespeeld. Het is een mooie vereniging.”

Chidar speelt sinds zijn jongste jeugd bij TOV. ,,Ik ben begonnen bij Eemboys. Dus het blauwe shirt heb ik al eens aangehad. Na één seizoen ging ik naar TOV, waar ik altijd met veel plezier heb gevoetbald. We draaien elk seizoen bovenin mee, maar ik was op zoek naar meer uitdaging en ik wilde hoger spelen. SO Soest speelt tweede klasse, dat is toch een stapje hoger. De technische commissie nam contact met mij op. Ik was al overeengekomen met de club en daarna heb ik gesproken met Bas Dreef. Mijn broertje wist mij ook te overtuigen.”

Bas Dreef, huidig trainer van Baarn en toekomstig trainer van SO Soest schuift aan bij het gesprek. ,,Wij hebben dit seizoen elkaar al ontmoet”, laat Dreef weten. ,,Bij de wedstrijd Baarn - TOV. Volgens mij scoorde je toch?” ,,Volgens mij scoorde ik de beslissende”, countert Achraf lachend terug. 

De nieuwe aanvaller van SO Soest typeert zichzelf als een technische en dynamische voetballer. ,,Ik heb links- en rechtsbuiten gespeeld en in de spits. Bij TOV speel ik momenteel op de 10 (centrale middenvelder) en als er meeverdedigd moet worden dan doe ik dat ook.” 

Naast het veldvoetbal bij TOV speelt Achraf in de zaal bij Walk Inn Boys en als het even kan op een pleintje in Baarn waar liefhebbers kunnen smullen van onvervalst straatvoetbal. 

Zijn ambitie is helder. ,,Ik wil dus hogerop voetballen en als het kan ook hoger dan de tweede klasse. Het zou mooi zijn om dat met SO Soest te bereiken. Ik heb begrepen dat er aan een jong team gebouwd wordt. Onze ambitie moet zijn om het hoogste te halen.”

SO Soest heeft eerder al Sem van Doorn (Roda’46) en Jim van den Berg (sv Baarn) vastgelegd. Beide spelers begonnen ooit bij SO Soest en komen nu terug bij hun oude vereniging. 

advertentie
advertentie