De kerstbomen moeten zonder kluit, kruis, pot of emmer worden aangeboden.
De kerstbomen moeten zonder kluit, kruis, pot of emmer worden aangeboden. Patricia Lankreijer-Halman

RMN gaat kerstbomen thuis ophalen

Overig

SOEST Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) start het weekend na Driekoningen met het ophalen van kerstbomen aan huis in de gemeente Soest. 

Wanneer de inzamelaars langskomen, kunnen inwoners vinden op het digitale inzamelschema op https://inzamelschema.rmn.nl/ of in de RMN-app. RMN verzoekt om de kerstboom op de geplande ophaaldag uiterlijk om 07.30 uur op de aanbiedplaats te leggen,  waar normaal gesproken de container (kliko) wordt neergezet. Inwoners van een flat of appartementencomplex worden gevraagd hun kerstboom op vijf meter afstand van de ondergrondse verzamelcontainer aan te bieden.

GEEN VERSIERING Het inzamelen van de kerstbomen is een taak die RMN naast haar reguliere werkzaamheden uitvoert. ,,Dit vergt extra inzet qua voertuigen en personeel. Het kan dan ook voorkomen dat RMN niet op de geplande ophaaldag, maar later die week bij uw adres langskomt om uw kerstboom op te halen. Wij vragen u pas contact te zoeken met de afdeling Publiekscontacten als uw kerstboom na anderhalve week nog niet is weggehaald. Medewerkers van RMN doen uiteraard hun uiterste best om uw kerstboom zo snel mogelijk op te halen.” 

Het reinigingsbedrijf vraagt verder inwoners de kerstboom zonder kluit, houten kruis, pot of emmer aan te bieden. Alle versiering, verlichting, slingers en ornamenten moeten uit de kerstboom en de kerstboom mag maximaal 2,5 meter zijn. RMN haalt alleen echte kerstbomen op. Kunstbomen en andere bomen moeten door inwoners zelf naar het recyclingstation worden gebracht.

RMN is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. RMN verzorgt de afvalinzameling en beheert de recyclingstations in deze gemeenten.

advertentie