Afbeelding
Eigen foto

Bram en Feline winnaars LEGO bouwwedstrijd Soesterberg

17 april 2021 om 14:29 Overig

SOESTERBERG Hij vond het leuker dan hij had verwacht, maar belangrijker vindt hij het dat de kinderen enthousiast waren. Erik Smit, samen met Iain McGing organisator van de LEGO bouwwedstrijd in Soesterberg, heeft genoten van de werkstukken die de jeugdige deelnemers in de vier afleveringen aandroegen. 

Winnaars werden Bram en Feline, die in de eerste week al weekwinnaar waren. Zij mogen zichzelf Bouwblokjes Masters Soesterberg 2021 noemen.

MONSTERS In de loop van de vier speelrondes hadden ze monsters gemaakt die door mensen werden gevangen, maar vervolgens evolueerden en op hun buurt de mensen gevangen namen. Volgens de jury hadden ze bijzonder leuke bouwwerken gemaakt, waarin vooral de monsters eruit sprongen. Bovendien hadden ze er een goed verhaal bij dat ze volgens de jury perfect hadden uitgebeeld.

Behalve de masterstitel bestond de prijs uit een trofee en een LEGO set met bouwsteentjes en lampjes om schaduwfiguren mee te maken. Bram en Feline stuurden beide organisatoren meteen al een foto waarop ze de trofee met behulp van de lampjes uit de gewonnen LEGO set als schaduwfiguur hadden gebruikt.

ENTHOUSIAST Smit: ,,Ik had geen idee of het überhaupt leuk zou worden, maar we hebben zoveel uitlopende en prachtige inzendingen gekregen dat we kunnen terugkijken op de geslaagd evenement.”

,,Ik hoorde van verschillende ouders dat zij en de kinderen de filmpjes die gemaakt werden van hun werkstukken en uitleg erover erg leuk vonden. Daaraan merkten we hoe enthousiast ze meededen.”

OPA EN OMA ,,Ik vermoed dat sommigen ook meer en grotere bouwwerken hebben gemaakt dan ooit tevoren. Van één familie hoorde ik dat de LEGO opraakte en dat ze toen de oude LEGO van zolder bij opa en oma hebben gehaald.”

JURERING De jury, bestaande uit Richard van Oosterwijk uit Heveadorp en Sven Hooghiemster uit Drachten, was zeer te spreken over de kwaliteit van de meeste bouwwerken. Elke week was bijna alles goed, met een paar uitschieters naar boven. Ook viel hen op dat sommige teams in de loop van de vier weken veel betere of mooiere dingen zijn gaan bouwen. 

Erik en Iain hebben beide juryleden in het slotfilmpje bedankt. ,,Ze hebben zeker nog een drankje tegoed. Maar het meedoen en jureren vonden ze op zich al erg leuk.”

LEGO-middagen Of er op de Bouwblokjes Masters 2021 volgend jaar een vervolg komt, weten Erik en Iain nog niet. ,,Het idee is om wel weer LEGO-middagen te organiseren, maar om het iets minder vrijblijvend te maken. Bijvoorbeeld door te proberen met alle deelnemers één groot ding te maken, mogelijk over meerdere dagen. Het zou dan misschien ergens voor langere tijd kunnen blijven staan. Dat motiveert toch meer dan gewoon een middagje bouwen wat iedereen zelf wil. Dat zien we ook in de filmpjes die elke week van alle bouwers aan deze wedstrijd zijn gemaakt.”

MONDKAPJE Maar nu moet eerst corona voorbij zijn, want bouwen op afstand met een mondkapje voor werkt niet, zegt Erik Smit. ,,Of er ooit nog een Bouwblokjes Masters komt in deze vorm? ,,Geen idee, het was wel heel veel werk. Maar het was leuk, het sloeg aan en de deelnemers waren enthousiast, dus wie weet!” 

advertentie
advertentie