Afbeelding
Eempers

Kinderen vol enthousiasme over lego-bouwwedstrijd Soesterberg

13 maart 2021 om 17:04 Overig

SOESTERBERG De mogelijkheden met legosteentjes zijn legio. Dat hebben kinderen in Soesterberg al meer dan eens laten zien tijdens de door Erik Smit en Iain McGin georganiseerde legobouwmiddagen in toen nog dorpshuis De Linde. 

,,Door al het coronagedoe hebben we al een tijd geen legomiddag meer gehad. Nu RTL op televisie weer begonnen is met het programma Lego Masters waarin acht duo’s strijden om de titel ,beste legobouwer’, hebben wij besloten dit voor de Soesterbergse jeugd na te gaan doen,’’ zeggen beide organisatoren.

Hun idee is dat de deelnemers vier weken lang elke week een bouwopdracht krijgen om thuis met de eigen steentjes te gaan bouwen. Om iedereen die meedoet elkaars prestaties te kunnen laten zien, is het de bedoeling dat zeer een video van maken en er uitleg bij geven.Beide organisatoren voegen die filmpjes samen voor een ,tv-uitzending’ opYouTube. 

Uiteindelijk komt er een winnaar uit deze lego bouwwedstrijd die als eerste met de titel Bouwblokjes Masters Soesterberg 2021 wordt gehuldigd. Alle deelnemers maken kans op de andere prijzen.De wedstrijd is bedoeld voor kinderen tot en met 12 jaar. Ze kunnen gedurende vier weken individueel meedoen of als team. 

Elke week krijgen de deelnemers een bouwopdracht. Om voor een prijs in aanmerking te komen, moeten ze met toestemming van de ouders/verzorgers van hun bouwwerk met smartphone of camera een filmpje maken Om die reden kunnen kinderen niet zichzelf inschrijven, maar moeten ouders/verzorgers dit doen. Zodra er genoeg deelnemers zijn sluit de inschrijving via legosoesterberg@gmail.com,,We zijn heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Het is voor ons ook de eerste keer. We hopen natuurlijk op veel deelnemers,” aldus Erik en Iain.

advertentie
advertentie