854670_00hondenpoep.jpg
854670_00hondenpoep.jpg Archief BDUmedia

Ingezonden: hondenpoep

31 juli 2019 om 13:35 Opinie

Vanmorgen ging ik, als het een goed burger betaamt, de stoep voor onze heg vrijmaken van onkruid. Om te beginnen moest ik een hondendrol van de stoep verwijderen, om te voorkomen dat ik er met mijn knieën in ging zitten. En gelukkig droeg ik handschoenen, want op een stukje van 9 meter greep ik onder onze heg drie keer in een hondendrol, daar achtergelaten door een eigenaar die te beroerd was het even in een zakje te stoppen en het thuis in de vuilnisbak te doen.

Al vaker erger ik me aan de houding van een aantal hondeneigenaren. We wonen om de hoek van een hondenpoepveldje. Om naar school te komen moeten we over de stoep langs dit veldje. Echter, ik moet met kleine kinderen op het fietspad lopen, omdat de stoep onder de hondenpoep ligt. Dat ik gisteren in de poep greep, op ons eigen terrein, deed mij besluiten in de pen te klimmen.

Mijn verzoek aan de hondeneigenaren in Soest, die nog niet de behoefte van hun hond opruimen, is dan ook: wilt u alstublieft de uitwerpselen van uw hond netjes opruimen?

Het feit dat u hondenbelasting betaalt, wil niet zeggen dat u de poep her en der kunt laten liggen en zeker niet onder de heg van een mede burger.

Dagmar van Ebbenhorst-Tengbergen.

advertentie
advertentie