1988 op De Achtbaan. Bovenste rij, derde van links: Jaccomijn Hilligehekken; tweede rij, helemaal rechts: Annemijn Oversier.
1988 op De Achtbaan. Bovenste rij, derde van links: Jaccomijn Hilligehekken; tweede rij, helemaal rechts: Annemijn Oversier. Eigen foto

Terug naar school in Soest: in een Achtbaan van schoolherinneringen

25 juli 2021 om 08:00 Onderwijs

SOEST Jaccomijn Hilligehekken en Annemijn Oversier, beiden 41, oud-klasgenoten van De Achtbaan (1983-1992). Ze zijn vriendinnen sinds de peuterspeelzaal. En hoewel Annemijn al een tijd niet meer in Soest woont, hebben ze nog regelmatig contact. Voor de rubriek ‘Terug naar school’ zochten ze elkaar én hun oude, verbouwde school weer op.

Om gelijk maar even de voor een reünie typische wat-doe-jij-nu-vraag te beantwoorden: Jaccomijn Hilligehekken woont met echtgenoot Jochum de Jong en hun kinderen Puck en Filou in Soest. Ze brengt het brood op de plank als assistent-projectleider fysieke leefomgeving en openbare ruimte bij Gemeente De Bilt.

Annemijn Oversier woont op haarzelf sinds dochter Robyn (21) uitvloog. ,,Ik heb sinds kort een eigen bedrijf kickasscoaching.nl in coaching-bewegen en vitaliteit in regio Utrecht. Daarvoor heb ik gewerkt bij Plan International Nederland, gericht op meiden en vrouwen projecten in Ontwikkelingslanden.”

Tot zover het heden, maar Jaccomijn en Annemijn zijn naar de Van Hamelstraat gekomen om een duik in de tijd te nemen, naar hun leuke en onbezorgde tijd op de Achtbaan. De anekdotes en herinneringen buitelen over elkaar op het schoolplein waar een schooljuf even poolshoogte komt nemen. ,,O leuk, ja hoor, jullie mogen overal de foto gaan maken. Zal ik jullie juf Marianne er even bijhalen? Die is hier nog.”

Helaas, juf Marianne blijkt net de deur uit, maar de herinneringen dragen de twee oud-klasgenoten met zich mee. Zeker nu ze weer bij hun oude school zijn, waar sinds hun vertrek in 1992 wel het een en ander aan is verspijkerd en aangebouwd. De ijzeren ‘Flinstone-karren’ staan nog steeds verspreid over het schoolplein in Klaarwater.

De Achtbaan. De naam alleen al is voor Annemijn kenmerkend voor haar eerste schooljaren. ,,Want wie wil er nu niet op een achtbaan zitten?! Het leven is nou eenmaal een rollercoaster en het begon daar.”

Jaccomijn en Annemijn buitelen op het schoolplein over de herinneringen aan een leuke, mooie tijd. In de Soester Courant van 28 juli nemen ze de lezer mee op hun tijdreis.

Door Johan van Beek

Terug naar school
Ook met een oud-klasgenoot (vanaf circa 1970) terug naar school aan Memory Lane? Neem contact op en we stappen graag aan boord van je tijdmachine: soestercourant@bdu.nl en/of tel. 06 - 54 63 12 64.

Even terug op de oude, verbouwde basisschool de Achtbaan in Klaarwater.
Bekend terrein voor Annemijn Oversier en Jaccomijn Hilligehekken.
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie