Na 99 jaar zal de Prins Willem Alexanderschool aan de Beetzlaan de deur voorgoed sluiten.
Na 99 jaar zal de Prins Willem Alexanderschool aan de Beetzlaan de deur voorgoed sluiten. Rob Goudriaan

Prins Willem Alexanderschool in Soest sluit in zomer 2021

11 maart 2021 om 11:00 Onderwijs

SOEST De Prins Willem Alexanderschool aan de Beetzlaan sluit in augustus voorgoed haar deuren. Dat heeft het schoolbestuur van Stichting Eem-Vallei Educatief (STEV) besloten. Het bestuur betreurt dat het dit besluit heeft moeten nemen, maar ziet met het toekomstperspectief geen andere mogelijkheid.

,,Ondanks het feit dat wij de afgelopen jaren  ons uiterste best hebben gedaan om de PWA haar bestaansrecht te laten behouden, hebben we in Soest te maken met steeds minder kinderen in de basisschoolleeftijd. Hierdoor zal de school op korte of middellange termijn ook niet kunnen groeien”, zegt Karen Peters, bestuurder van STEV waar de PWA onder valt. De school bestaat 99 jaar en komt dus net niet aan het eeuwfeest toe.
,,Het nemen van dit besluit is voor zowel de leerlingen, de ouders, het team en het schoolbestuur zeer  pijnlijk”, beseft bestuurder Peters.

AANMELDINGEN Bijna drie jaar geleden werd de school nog opgeknapt. Daarbij was het idee dat een school met een nieuwe frisse uitstraling ook nieuwe leerlingen zou trekken. Dit wordt volgens het bestuur helaas niet zichtbaar in de aanmeldingen, waardoor het schoolbestuur zich nu gedwongen voelt om dit besluit te nemen.

De school kan straks een heleboel taken niet meer 100 procent invullen

TAKEN ,,Met de huidige grootte van de school en de algemene daling in het leerlingenaanbod kan de PWA straks veel belangrijke taken niet meer voor de volle 100% invullen. Ook kan zowel de kwaliteit als de ontwikkelkracht niet meer worden gegarandeerd. Zoals u begrijpt willen wij dat niet zo ver laten  komen’, aldus Peters. 

IN GESPREK De ouders en leerlingen zijn donderdagmorgen geïnformeerd over dit voorgenomen besluit. Om tot een goede afweging te komen is uiteraard ook de medezeggenschap  van de school betrokken, laat het  bestuur weten. ,,De komende periode gaat het team van de PWA met alle ouders individueel  in gesprek. Het belangrijkste is nu dat de overgang van de leerlingen van de PWA naar een andere  school zo goed mogelijk verloopt.” 

In de gemeente Soest zijn naast de PWA nog drie andere openbare scholen die vallen onder het STEV  schoolbestuur. Dat zijn De Buut en de Egelantier in Soest en de Startbaan in Soesterberg. In de  komende periode zal het STEV bestuur de ouders nader informeren over de mogelijkheden op deze  scholen.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie