Soest kijkt voor woningbouw ook buiten rode contouren

3 juni 2022 om 19:57 Nieuwbouw Johan van Beek
Over bouwen is men het in Soest eens, over de locaties nog niet. Het aanstaande college wil volkshuisvesting prioriteit geven.
Over bouwen is men het in Soest eens, over de locaties nog niet. Het aanstaande college wil volkshuisvesting prioriteit geven.

SOEST Als het aan het college ligt, komen de ‘rafelranden’ van Soest in beeld als het gaat om woningbouw. Als blijkt dat bouwen binnen de bebouwde kom onvoldoende woningen oplevert, vindt het college het acceptabel om buiten de rode contouren (bouwgrens) te gaan zoeken naar geschikte locaties. Dat blijkt uit het coalitieakkoord van het beoogde college.

Door Johan van Beek

Het gaat dan om de gebieden buiten die rode contouren met een lagere natuurwaarde. Concrete locaties staan in dit verband niet vermeld in het coalitieakkoord. De regeringspartijen Soest2002, GGS, VVD en PvdA willen samen met de zes andere fracties en de bevolking invulling geven aan de grote, uitdagende en complexe opgave om m..

Mis niks, lees alles van Soest


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Soest en omliggende plaatsen met Soester Courant. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Soester Courant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Soest.