Bomen in de Oude Tempel krijgen een stem via tekstborden.
Bomen in de Oude Tempel krijgen een stem via tekstborden. Eempers

‘Bouwen in het groen, moet je dat wel doen?’

Natuur en milieu

SOEST De werkgroep Partij voor de Dieren houdt vrijdag 7 oktober een Plan B Café. Het thema is ‘Bouwen in het groen, moet je dat wel doen?’

De bijeenkomst in Stayokay aan de Bosstraat 16 begint om 20.00 uur met een informatief gedeelte met sprekers, daarna is er bij de bar gelegenheid tot napraten en kennismaken. Ook niet-leden zijn welkom.

Rob de Kuijer van Comité Landgoed de Oude Tempel’ komt de aanwezigen bijpraten over de stand van zaken met betrekking tot de bouwplannen voor het landgoed in Soesterberg en de strijd voor het behoud van het bijna 200 jaar oude bos. Onderdeel daarvan is het maken van filmpjes voor het satirische kanaal ‘Tempel tv’, dat de ontwikkelingen op de hak neemt. In het bos krijgen de bomen een stem via tekstborden.

SOS Xander van Bosbeek, voorzitter van de Stichting Ontwikkeling en Behoud Erfgoed Soest-Soesterberg (SOS), en Marleen Versteege (penningmeester) zijn aanwezig om te vertellen over het werk van deze nieuwe stichting. Dat is het opkomen voor de belangen, het woongenot, welzijn en leefmilieu van de inwoners van Soest/Soesterberg. Daarbij stelt SOS het behoud en de ontwikkeling van het cultuurlandschap en de natuur in de gemeente centraal.

Een van de doelen van de stichting is het ondersteunen en samenbrengen van diverse lokale actiegroepen in de beide dorpen, die vaak een informele organisatiestructuur hebben en meestal gericht zijn op één enkel project.

Aanmelden wordt op prijs gesteld: Soest@partijvoordedieren.nl.

advertentie
advertentie