Voorbeeld van een kabelgoottegel op een trottoir.
Voorbeeld van een kabelgoottegel op een trottoir. Eigen foto

Soest: ‘Proef met kabelgoottegel geslaagd’

30 mei 2022 om 15:46 Natuur en milieu

SOEST De proef met kabelgoottegels is zeer geslaagd te noemen. Die conclusie trekt de gemeente, een jaar nadat de proef werd uitgerold over Soest. Aan de test werkten zeven huishoudens en een bedrijf mee.

Met de tegel kan de kabel voor het elektrisch laden van elektrische voertuigen bedekt worden en wordt voorkomen dat bijvoorbeeld voorbijgangers op de openbare weg erover struikelen.

TOEVOEGING Zeven inwoners en één bedrijf hadden de kabelgoottegels een jaar lang op proef. Alle inwoners en hun buren zijn positief over de tegels, stelt de gemeente na een inventarisatie. ,,De tegels zijn een mooie toevoeging aan de bestaande mogelijkheden voor het opladen van elektrische auto’s in Soest. Veel gemeenten volgden ons voorbeeld en staan de tegels ook toe.”

VEILIG Wethouder Kundic: ,,In Soest zetten we vol in op de energietransitie. Maar dat moet wel veilig gebeuren. Over kabels op de stoep kan je struikelen. Deze nieuwe tegels lossen dat op.”

Inwoners van Soest en Soesterberg kunnen bij de gemeente een kabelgoottegel opvragen. Dat kan bijvoorbeeld wanneer een parkeerplaats aan het trottoir van het huis grenst en men zelf geen oprit heeft. Alle voorwaarden en de wijze van aanvragen zijn te vinden op  www.soest.nl/energietransitie/mobiliteit 

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie