RMN komt dit jaar weer vier keer langs. Alleen op afspraak.
RMN komt dit jaar weer vier keer langs. Alleen op afspraak. RMN

Tot en met vrijdag 12 april afspraak maken voor gratis ophalen van snoeihout

9 april 2024 om 11:15 Natuur en milieu

SOEST Net als vorig jaar organiseert Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) ook in 2024 een aantal ophaalrondes voor het gratis ophalen van snoeihout. De eerste ophaalronde voor de gemeente Soest vindt plaats op woensdag 17 april. Burgers kunnen hiervoor tot en met vrijdag 12 april een afspraak maken.

Online een afspraak maken kan via afspraak. Wie dit telefonisch wil doen, kan bellen naar 0900-6039222 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur). Als het rijschema van RMN vol is, kunnen er voor deze ophaalronde geen afspraken meer worden gemaakt. Maar er volgen er dit kalenderjaar nog drie.

Voor de eerstvolgende ronde kan tot en met  vrijdag 24 mei een afspraak worden gemaakt met RMN, voor ronde drie tot en met vrijdag 30 augustus en voor ronde vier tot en met vrijdag 25 oktober.

VOORWAARDEN

Het aanbieden van snoeiafval voor de gratis ophaalronde gaat gepaard met enkele voorwaarden. Uiteraard moet er een afspraak zijn gemaakt.

De aanbieder dient het snoeihout samen te binden in handzame bundels die voor de medewerkers van RMN gemakkelijk te tillen zijn. Per huishouden mag maximaal drie kubieke meter snoeihout worden aangeboden. Het maximale gewicht is vastgesteld op 25 kilogram en de takken mogen niet langer zijn dan 1,5 meter. Takken die dikker zijn dan een pols en dozen en zakken met tuinafval laat RMN staan. De bundels met snoeihout dienen op de afgesproken dag om uiterlijk 7.30 uur te liggen op de plek waar normaliter de afvalcontainers staan.

INFORMATIE

Inleveren van snoeihout kan ook bij het recyclingstation aan de Schans 16. Alle informatie is te vinden op www.rmn.nl.

advertentie
advertentie