Annemiek de Bruin (links), Laurens de Man en Irene Kok.
Annemiek de Bruin (links), Laurens de Man en Irene Kok. Chimaero Trio

Chimaera Trio op 28 mei bij Concertpodium Soest

23 mei 2023 om 08:45 Muziek

SOEST Het Chimaera Trio, opgericht in 2012, profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer (klarinet), een strijker (cello) en een toetseninstrument (piano). De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.

Door zich in beroemde klarinettrio’s (bijvoorbeeld Brahms, Beethoven) en onbekende originele werken te verdiepen, alsook zelf muziek te arrangeren, verbreedt dit trio het repertoire en daarmee de mogelijkheden van deze bezetting.

REPERTOIRE

Het trio speelde de afgelopen jaren niet alleen veel grote trio’s van componisten als Beethoven, Brahms, Zemlinsky, Fauré en Glinka, maar bouwde ook een aanzienlijk repertoire aan kleinere werken op.
Een deel daarvan arrangeerde het zelf voor zijn bezetting. In het programma ontbreken niet luchtige arrangementen van songwriters Max Raabe, Tom Jobin en Jacques Brel.

Het trio bestaat uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano).

Het optreden bij Concertpodium Soest is op zondag 28 mei, aanvang 15.00 uur, in de Rank aan de Soesterbergsestraat 18. Kaarten (19,50 euro) zijn te bestellen via www.concertpodiumsoest.nl.

Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie